måndag 31 maj 2010

På TV ikväll...


Ikväll är det ett nytt avsnitt av Top Model 13 (omgången med de korta modellerna) och det börjar sakteligen närma sig finalen. Heja Nicole! :)

10 arbetsdagar kvar!


Nya örhängen från BikBok skymtar, ett kap! (49,50) :)

Helgen är förbi och jag har bl.a. hunnit titta på 6 avsnitt av Sons of Anarchy. Jag måste säga att den serien är grym, alltså grymt bra! Sedan är den i och försäg grym i en annan bemärkelse då den kan vara ganska rå och våldsam, så känsliga tittare bör vara beredda... men annars så rekommenderas serien varmt (den har redan kvalificerat sig in på min serietoplista) :)

lördag 29 maj 2010

Ääännu mera inspiration


Liselotte Watkins gör världens finaste modeillustrationer... :)

Och hon har en blogg, very nice!

fredag 28 maj 2010

Mer inspiration


Börjar fredagen med en bild av en av mina favoritillustratörer, Cassandra Rhodin. Någon gång ska jag slå till på en av hennes litografier, det har jag lovat mig själv :)

Ikväll ser jag annars fram emot en lugn hemmakväll med Erik (dock sköt vi upp städningen till idag, dumma oss... men jag ska se till att den blir överstökad på en gång efter jobbet, sen är det bara att softa).

Dags att jobba på för lite senare ska jag ha långlunch, jag ska nämligen få fina fötter på Axelssons :)

torsdag 27 maj 2010

Lula


En tidning jag ska köpa och kolla in någon gång är Lula. Den verkar innehålla så himlans många vackra bilder, som den ovan, och som kanske kan inspirera mitt tecknade (som det går sisådär med för närvarande). Jag älskar att teckna, men jag har ingen ork bara... Dags att ändra på det :)

En dagens och gårdagen


En dagens med en cardigan från H&M

Just det, igår var jag ju och åt indiskt med jobbet på Cumin Club på Luntmakargatan. Det var inget extraordinärt, men gott som indiskt brukar vara och bra priser (dock var jag aningen besviken på korman som inte innehöll några russin). Jag skulle ju även ha följt med till Norra brunn men jag bangade, kände att jag behövde komma hem någorlunda hyfsad tid och få softa lite, så det blev ett halvt avsnitt Greys och sedan somnade jag i soffan bredvid Erik som spelade Red Dead Redemption :)

Ett kap!


Köpte precis första säsongen av Sons of Anarchy för ett riktigt bra pris på Discshop. Serien handlar om ett motorcykelgäng och jag har hört att den ska vara riktigt bra. Bland skådisarna hittar man bl.a. Katey Sagal och Ron Perlman.

onsdag 26 maj 2010

Lunchpaus!


Jobbar och lyssnar på Tiger Lou (just nu på låten Functions, som är himlans bra) men nu är det dags för lunch.

13 arbetsdagar kvar...


En dagens

Räknat med idag så är det bara 13 arbetsdagar kvar innan det är dags för semester, härligt värre! Mallis here I come!!!

Ikväll ska vi ut med jobbet och fira en nyss fylld 60-åring. Först ska vi till Cumin Club och äta indiskt (me love indian food), sedan ska vi till Norra Brunn och kolla in lite stand up comedy. Johan Rheborg ska köra så att jag hoppas att det blir riktigt kul.

Nu ska jag dricka upp min cappuccino och jobba järnet, ha det bra så länge! :)

tisdag 25 maj 2010

Kvällens TV


Ikväll (efter tråkig städning av lägenheten) planerar jag att titta på Ugly Betty och Desperate Housewives, bara så ni vet ;)

måndag 24 maj 2010

Filmfavoriter


Snart tänker jag se om Bram Stokers Dracula som är en av mina favoritfilmer :)

The Weekend...

Dagens photo booth

Helgen är schlut och det är måndag men det är helt ok eftersom att det bara är tre veckor kvar till sommarsemestern, yeeehaaa! :D

Helgen var toppenbra! I fredags satt vi (jag, Marie och Susanna) ute på 80s lounge nästan hela kvällen och njöt av det varma vädret. Vi fick för övrigt sällskap av en kille från Chicago som undrade om han kunde slå sig ner hos oss, en trevlig typ! Sedan fortsatte vi till Debaser Slussen där vi mötte upp Erik m.fl...tyvärr fick jag en hel öl över mig när vi kom dit. Det var säkert en olyckshändelse men ändå!! Inget att göra åt men kvällen som helhet var i alla fall superkul.

I lördags var det sommarvärme, alltså riktig högsommarvärme, och då blev det bl.a. en utefika på Viggancaféet (och premiär för bara ben).

Igår var vädret inte lika bra och jag och Erik satt i soffan nästan hela dan framför Animal Planet, och vidare fastnade jag framför en dokumentär om kidnappningen av Patti Hearst, som var riktigt intressant (vilken story!). Efter det åkte vi till Eriks faster där blev bjudna på mumsig grillmiddag (vildsvin!), och vi fick dessutom träffa hennes söta hund Fanni (en sådan här).

Japp, det var den helgen. Nu ska det jobbas på ordentligt för det är mycket som ska göras innan semestern (Mallorca, jag längtar efter dig!) ;)

fredag 21 maj 2010

Junk Food


Ser ni t-shirten med mitt favvoband? Den vill jag ha men Junk Food fraktar inte internationellt, riktigt surt! Men Urban Outfitters har ju en hel del Junk Food-tischor så jag håller tummarna att de får in den någon gång snart :)

Btw, igår såg jag sista avsnittet av Big Love säsong 2. Sista avsnittet var bra, kanske inte det bästa på hela säsongen, men så pass bra att jag redan väntar på trean (dock tror jag att det var först i september boxen släpps i Sverige). Men tills dess ska jag se Mad Men s 3 (guu, vad jag tjatar om den) och kanske ge Sons of Anarchy en chans (några källor säger att första säsongen är grym) :)


Nu så... nu är det strax dags för helg! :D

Gårdagen


Gårdagens detalj var ett svart rosettdiadem från barnavdelningen på H&M (som iof knappt syns på bilden), dock har jag ett dumt, känsligt huvud och var tvungen att ta av diademet efter ett tag eftersom att jag får huvudvärk ganska lätt... japp, huvudvärk av något så dumt som ett diadem :D

Igår efter jobbet parkhängde jag med tjejerna. Marielle
(tack, du är bäst!) hade satt ihop världens mumsigaste picknickkorg som vi tog med oss ut till en liten lugn park. Där satt vi två timmar och bara njöt, åt/drack gott och lyssnade på musik (och tack Marie, för musiken) :) Sol och parkhäng är verkligen the shit! :D

Ikväll blir det nog utgång.... det lutar åt ett stopp på Musikhögskolan jazz/pop/improfestival och efter det 80s, som huserar på Asplunds terasser.
Trevlig fredag!

onsdag 19 maj 2010

Middagstips


Tror att jag ska testa det här till middag ikäll, och Erik verkade på. Annars, jo dagen har gått fort och det är alltid nice.... och vi hade det bra ute på Aronsborg. Vi kunde t.ex. sitta ute i solen istället för att sitta instängda i en konferenslokal, och vi fick god lunch (torsk med ägg- och pepparrotssås) och bärpaj till efterrätt. Mumma!! :D

Det fick bli lite matbloggande idag, men nu är det dags att kolla läget på skrivbordet och stänga ner för dagen. Ciao! :)

Något piggare...



Det är onsdag morgon och jag är något piggare idag, inte mycket men liiiite i alla fall :D

Igår tv-velade jag mellan House och Ugly Betty och Ugly Betty vann. Det verkar för övrigt som att det är den allra sista säsongen som går just nu vilket är lite tråkigt för jag gillar den serien. Är man på smådåligt humör innan man ser ett avsnitt Ugly Betty så blir man garanterat gladare efter ett avsnitt, me promise! ;)


Jag ska strax iväg med några kollegor till konferensanläggningen Aronsborg och checka lokalerna inför ett stort personalinternat som vi ska ha med jobbet i höst. Jag räknar med gott fika och god gratislunch :D

Ha det bra så länge!

tisdag 18 maj 2010

Marie Antoinette


Jag fick för mig att bildgoogla en av mina älsklingsfilmer, Marie Antoinette av Sofia Coppola, och jag hittade så mycket fint :)

Sova nu?


Idag är jag trött, riktigt trött (se bara dagens photo booth, jag orkar inte ens smajla lite). Om jag bara slutar tänka på hur trött jag är och intalar mig själv att jag är pigg så kanske... oh yes, nu känner jag riktigt hur pigg jag börjar bli... eller kanske inte... :D

Igår såg jag förresten Top Model 13 och min favorit är fortfarande in the game, hejja Nicole! Sedan såg jag ett avsnitt Big Love. Nu har jag bara två avsnitt kvar av andra säsongen men jag är inte så ledsen över det för imorgon släpps ju Mad Men 3-boxen, yeaaaay!! :)


En annan sak jag gjorde igår var att köpa ett par svarta ballerinas från Vagabond, se här :)

Dags för jobb, laters!

måndag 17 maj 2010

Feel good


Börjar den här måndagsmorgonen med att rekommendera en feel good-rulle som jag såg i lördags... Den heter Away We Go och den handlar om ett par som väntar sitt första barn och som försöker hitta det perfekta stället att slå sig ner på. Så de reser runt till olika ställen som de har anknytning till och det hela är stundtals jättekul. För övrigt har John Krasinsky, från amerikanska the Office, den manliga huvudrollen. Se! :)

lördag 15 maj 2010

Sommar!!


Idag har det varit sommarväder (äntligen!!!) och jag har bl.a. lunchsoftat utomhus med Erik, Marie och Emil. Det blev en glass också, Ben & Jerry's Toffee Crunch eller vad den nu hette... supergod iaf! :)

Och gårdagen... ja, det blev en mysig fredagskväll hemma hos Marielle med middag, vin och film. Vi såg Whip it, en ganska ny film om roller derbys. Roller derbys verkar apcoolt och filmen var riktigt underhållande (för övrigt regisserad av Drew Barrymore). Vill man se en feel good-rulle med stentuffa girls rekommenderas denna :)

Nu ska jag fortsätta att softa på balkongen innan det är middagsdags, bye bye!

fredag 14 maj 2010

Svensk design


Den här finfina klänningen av svenska designern Diana Orving (som jag gick samma modetecknarkurs med för 8 år sen, lite kuriosa så här på morgonkvisten) såg jag i svart på Åhléns... den var inte superdyr men inte direkt H&M-billig heller, men jag kanske skulle ta och testa den och se hur den sitter... den kanske sitter jättefult och då behöver jag inte tänka på den något mer men den var i alla fall himlans vacker där på klädhängaren :)

Gratis e gott!


Morrn morrn! Sitter på jobbet med en gratisfrukost från stammisstället, en jättebra start på den här klämdagen då de flesta fortfarande ligger hemma och nannar gott i sina sängar medan jag håller ställningarna på kontoret ;)

Igår var det Kristiflygare och jag spenderade nästan hela dagen i soffan framför Big Love (snyft! snart har jag sett klart hela den andra säsongen som jag köpte för mindre än en vecka sedan). På kvällen tog jag en paus från soffliggandet och gick på bio och såg Clash of the Titans. Haha, kanske inte Oscarsmaterial men den var i alla fall underhållande för stunden :)

Ikväll får vi se vad det blir men det lutar åt filmkväll med the girls.


Dags att äta upp frukosten och få bort högarna på skrivbordet, ciao! :)

onsdag 12 maj 2010

Doh!


Beskuren bild från Indiska på Facebook

Jahapp, spillde cappuccino på vita linnet... bra jobbat Linda! :(

Annars kom jag på att idag släpps ju Jade Jaggers kollektion för Indiska som bl.a. innehåller jättefina tallrikar och koppar m.m. Nu ska jag nog inte shoppa något, fast tallrikarna med rosor är ju himlans fina och hängmattan/gungan skulle sitta fint på balkongen :)

Onsdagsmorgon


Hej, idag är det onsdag men det känns som en fredag eftersom att man är ledig imorrn, superyeay! :D

Ikväll ska det spelas brädspel och tv-spel hemma hos Marie och Emil och det ser jag fram emot, men för ska det jobbas... jag svischade in på jobbet för ett tag sen med en cappuccino från favvocaféet i t-banan, där jag för övrigt sprang i i brorsan :)


Just det, igår köpte jag en fin, hyfsat billig (199 kr) cardigan från Gina Tricot, se
här. Det är den jag har på mig över HM-linnet med en för övrigt cool illustration av Laura Laine. Tröjan kommer att vara perfekt till sommarkvällar (tror jag) eftersom att den är aningen glesstickad och i skönt material :)

Nä, nu får det räcka... dags att kämpa på med papprena på skrivbordet.

tisdag 11 maj 2010

Nyshoppat


Örhängena jag har på mig är nyshoppade och kommer från Accessorize, som just nu har himla mycket fint (de kostade 105 pix). Annars så börjar arbetsdagen sakteligen närma sig sitt slut men första det avtackas pensionär med kaffe och och tårta. Sedan ikväll kommer brorsan och hans flickvän förbi på middag och det blir ska bli riktigt trevligt.

Apropå middagsbesök, jag måste komma ihåg att spela in en radda med serier som jag nog missar... House, Ugly Betty och Desperate Housewives :)

Semester och shopping


Tisdag... och jag kom precis på att det är mindre än 5 veckor kvar till sommarsemestern, Mallorca here I come!! Wohoooo!! :D

Igår drog jag tidigare från jobbet för att hitta en present till en som ska pensioneras här på jobbet. Jag ogillar skarpt att ta på mig sådana här uppgifter, nästa gång får någon annan sköta insamling och presentletande. Check!

Efter pensionärspresenten försökte jag hitta något till mig själv men utan lycka. Funderar istället på att shoppa något från nätet, kanske från Modcloth som har så himla mycket fint som t-shirten ovanför.
Jag får kanske surfa runt lite på lunchen och kolla vad som finns där ute i cybershoppingvärlden... men tills dess, laters! :)

måndag 10 maj 2010

Måndag och dagens photo booth


Dagens photo booth visar mitt nytonade hår, aningen mörkare än vanligt :)

Jag köpte förresten Big Love säsong 2 och jag har hunnit se tre avsnitt. Jag är kanske inte jättehooked men avsnitt tre slutade spännande så ikväll kommer garanterat avsnitt 4 att avverkas.


Annars... jo, helgen var bra. Jag spenderade fredagskvällen med kompisar på restaurang Rimini och rundade av med Come Sleep:s spelning på Midsommargården (kanske inte det mest ultimata spelningsstället men jag hade kul).

I lördags tog jag och Erik det jättelugnt och det blev bl.a. hembakta scones till frukost och eftermiddagsfika på stammisstället Corner i TäbyC, och väl hemma sågs det film och Battlestar Galactica.

Söndagen såg ungefär likadan ut men med fika på Viggbyholms Stationskafé, där de har supergott surdegsbröd och bland de godaste kanelbullarna jag har ätit.

Dags att återgå till jobbandet, hej så länge!

lördag 8 maj 2010

Big Love


Jag funderar på om jag inte skulle ta och köpa andra säsongen av Big Love idag. Jag har lyckats missa andra säsongen på både på Canal+ och när den gick på SVT och det är på tiden att jag får se fortsättningen, det var ju evigheter sedan jag såg den första. När jag tänker efter kommer jag knappt ihåg hur den första slutade men jag kommer i alla fall ihåg att serien var jättebra (rekommenderas deluxe!) och att slutet var spännande. Frågan är bara, har plånkan råd med ett dvdboxköp? Jag får checka the savings och fundera ett tag :)

fredag 7 maj 2010

Fredag!!!


God morgon! Efter att ha läst om Mary & Max (den nya leranimerade filmen) i Metro idag blev jag riktigt biosugen. Den verkar ha en jättesöt handling och den ser riktigt snygg ut också. Den ska ses!

Annars så... Ja, det är ju fredag!! Helt underbart! På schemat står det först jobb sedan middag ute och till sist spelning med Come Sleep i Midsommarkransen. Det kommer att bli grymt!


Igår var jag förresten och åt vietnamesiskt med bästisarna. Saigon House i Aspudden rekommenderas! :)

torsdag 6 maj 2010

Mad Men


Snart kommer Mad Men säsong 3 ut på dvd i Sverige och oj vad jag längtar! Den är så himla bra, välspelad, snygg och allt.

För övrigt sitter jag just nu på jobbet med en cappuccino, nytoppad och fin i håret efter gårdagens besök hos Mikaela...
Men nu måste jag vara flitig sekreterare och brygga kaffe ;)

onsdag 5 maj 2010

Här är jag...


framför datorn igen (me likey Photo Booth) ;)

Nu är lunchen snart slut och det är dags att jobba på ett tag innan jag flexar ut och tar mig till Mikaela (frissan) som ska toppa mitt hår. Det skulle vara skönt att bättra på färgen också men det får vänta.


Efter klippningen ska jag bara hem och ta det lugnt, kanske laga nån riktigt god onsdagsmiddag (om jag orkar) och sen slöa framför tv:n (ikväll är det dags för Grey´s Anatomy). Igår såg jag förresten House och Desperate Housewives, båda avsnitten var bra, inte superbra, men bra. Sedan somnade jag i soffan framför en film som hette Sunshine Cleaning med Amy Adams, den verkade ganska lovande men så nickade jag till och missade nästan allt :)

Baj!

Skor


Hittade ett par riktigt snygga sandaler med resårremmar från Have2Have med en perfekt liten kilklack. Me want! :)

Top Chef

Jag gillar realityserien Top Chef, japp, det gör jag... och av en händelse kollade jag tv-tablån för dagen och såg att trean hade satt in något annat på "Topcheftiden" kl 22 (jag som hade sett fram emot att småslumra till programmet i soffan). Nu när jag ändå har lyckats följa den här säsongen (från 2008, tror jag) vill jag ju självklart se vem som vinner så att jag gick in på treans hemsida och där står det inget om någon ändring, bara att programmet går på fredagar kl 16.55. Vilken dum tid! Jag får nog förprogrammera och spela in resten av avsnitten. Yes, så får det bli!

Det var allt för nu, ciao! :)

tisdag 4 maj 2010

Jobbdagen är snart slut...


och jag är redo för en tur på stan med the girls :)

Bilden ovan var förresten hur jag såg ut när jag kom till jobbet imorse med en cappuccino från stammisfiket.

Ikväll blir det alltså shopping + fika istället för den utsålda She & Him-konserten.... och kommer jag hem innan kl 20 så blir det nog till att slå sig ner framför
Top Model 13. Jag såg inte den förra säsongen men tycker att den här med korta modeller är helt ok, men Tyra Banks är fortfarande ganska irriterande och pinsam av sig, men i alla fall, hejja hon-lite-konstiga-med-rött-hår-vad-hon-nu-heter!

Laters! :)

måndag 3 maj 2010

Helgen

Check, då kör vi en snabb genomgång av helgen som gick.

I fredags kväll kom Marie och Emil över till mig och Erik och tanken var att vi skulle börja med grillning men så kom det stora feta regndroppar, vilket innebar plan B, take away-kina. Efter maten körde vi två partier Tabu (grymt roligt sällskapsspel). Resten av kvällen spenderades framför Mariokart (wii). Alltid lika roligt! :D

I lördags åkte jag och Marie till Ett skafferi i Midsommarkransen (som har jättegoda frukostpaket) och fikade med bästis Marielle, vilket var supermysigt (som alltid :))

I söndags var det biodags, Iron Man 2. Jag gillade verkligen ettan och jag måste säga att tvåan var riktigt underhållande. Kanske något lång men annars bra... Robert Downey Jr passar jättebra i sin roll och sedan storgillade jag Sam Rockwells insats (han är för övrigt med filmen Moon där han också spelar bra, rekommenderas!).

Förutom allt detta så blev det lite seriekollande, bl.a. inspelade avsnitt av Ugly Betty och Desperate Housewives (och jag erkänner, ett avsnitt Gossip Girl också) :D