torsdag 30 september 2010

Zara


Idag blir det en snabbis till Zara efter jobbet, och jag ska bl.a. spana efter den här kjolen. Tror det kan bli snyggt med en enkel, finstickad svart tröja.

Laters! :)

Dimmig torsdag

Dagens Linda

Igår tittade jag och Erik på American Psycho som vi såg en gång för länge, länge sen. Jag kom inte ihåg så mycket så det var rikigt kul att se den igen. Christian Bale är rikigt bra i rollen som Patrick Bateman och filmen är bra på ett creepy, underhållande sätt.

Idag är det mysig dimma utanför fönstret och jag fick känslan att det kommer bli en bra torsdag :)

onsdag 29 september 2010

Dagens bloggpynt

Louise Brooks, amerikansk skådespelerska (1906-1985)

Jag älskar den här 20-talsstilen!

tisdag 28 september 2010

Mera TV-serier

Jag funderade på om man skulle ge Harper´s Island en chans... en tv-serie från 2009 (rysare) som gick på TV4 förra sommaren och som fick ganska bra kritik.

Den handlar i korthet om ett par som bjuder över släkt och vänner till en avlägsen ö och en efter en dör (en per avsnitt). Jag funderar på att beställa den men måste bara kolla hur mycket pengar som återstår efter räkningar och sånt :)

Kjolar



Jag vet inte varför men jag har fått dille på kjolar. Monki hade några fina, som den på bilden, sedan tror jag att Zara kan ha några också (det ska kollas upp inom en snar framtid).

Pink Collection

Den 1 oktober släpper Lindex sin Pink Collection som säljs till förmån för kampen mot bröstcancer (10 % går det Cancerfondens bröstcancerforskning).

Denna gång har Narciso Rodriguez designat och det ska bli kul att kolla in plaggen "live".

måndag 27 september 2010

En till favoritillustratör

Den här superfina illustrationen av Laura Laine går att köpa här (vill ha!).

Jag har för övrigt ett H&M-linne med en illustration av Laura som jag har på mig här.

Måndagspigg!

En blå dagens ;)

Idag är det måndag och på schemat står det först jobb och sedan releasefest på Lilla hotellbaren för kompisbandet Lingua.

Et voilà, här kommer en liten summering av helgen som gick...


I fredags blev det hemmakväll med kinamat framför filmen The Road (ganska ångestfylld men riktigt bra, spännande och snygg). Lördagen spenderades bl.a. i Täby centrums affärer (btw, klänningen i förra inlägget var slut i min storlek så den kunde jag inte testa). Vidare firade vi mamma med en restaurangmiddag (hon har precis pensionerats). Igår, söndag, åkte jag in till stan och testade olika sorters Converse men kom istället hem med en mysig, stickad tröja från H&M (denna).

Nu jobb, bye bye!

fredag 24 september 2010

I´m alive!


Jag har varit bortrest i Kalmar några dagar men nu är jag tillbaka.

Kolla in den här fina klänningen från H&M för 299 kr, helt underbar! Den måste jag nog testa idag efter jobbet :)

måndag 20 september 2010

Helgens film och TV

Arrested Development (2003)

Under helgen som gick blev det ganska många avsnitt av serien Breaking Bad (säsong 2). Den är riktigt bra men behöver varvas med lite mer renodlad humor och det har vi gjort med några avsnitt Arrested Development. Arrested Development är hur kul som helst, minst lika rolig som första gången vi såg serien. Det ryktas faktiskt om att serien ska bli film, hoppas! :D

Förutom serier blev det film och i fredags så vi Kick-Ass som överträffande förväntningarna något, samt The Ghost Writer och Bright Star. The Ghost Writer var också bra, och riktigt spännande på sina ställen med ok skådespelarinsatser. Bright Star var underbar och vacker utan att bli tramsig, dock aningens seg ibland.

Igår var det för övrigt röstningsdags och usch, Sverigedemokraterna kom in i riksdagen, hemsk sorgligt och äckligt!

fredag 17 september 2010

Mer från NY Fashion Week

Från elle.com

Hur underbara är inte Betsy Johnsons kläder? En del saker är alldeles för utflippade för min smak men vissa klänningar blir man alldeles lycklig av att titta på, som den ovan :)

Fredag!! :D

Jag trodde inte att jag skulle gilla en TV-serie som handlar om amerikansk fotboll men jag saknar verkligen Friday Night Lights (baserad på filmen med samma namn från 2004). Jag väntar otåligt på att 5:an ska köra nya avsnitt och mailade faktiskt deras tittarombud för ett tag sedan... svaret var att de ska köra nya avsnitt nångång, men näääär??!

Två bra saker just nu, det är fredag och jag var hos tandläkarn nu på morgonen och hade inga hål. Härligt! :)

torsdag 16 september 2010

Sötsaker


Jag är riktigt hungrig men istället för lunch tänker jag bara på sötsaker... som dessa från relativt nyöppnade Cupcake Sthlm på S:t Eriksgatan. Jag har testat deras morotscupcake och den var ljuvligt mumsig :)

Nytt på hyrfilmsfronten

Igår kom Bright Star ut som hyrfilm. Den har jag sett fram mot sedan jag såg trailern på bio för ett bra tag sedan. Den verkade så vacker och så är jag ju en sucker för "kostymdrama".

Den handlar om poeten John Keats och romansen med Fanny Brawnes... den ska hyras! :)

onsdag 15 september 2010

Från NY Fashion Week


Kollade in lite bilder från New York Fashion Week och gillade verkligen Marc Jacobs färger för våren/sommaren 2011.

Lillördag!

En dagens :)

Idag är det onsdag, dagen som också går under namnet lillördag. Jag inga festplaner a la lillördag men jag ska preliminärt gå på pilates efter jobbet (tyvärr har det visat sig att jag kommer att ha en massa jobbkurser under hösten på just onsdag eftermiddag/kväll så vi får se hur det blir med pilateskursen framöver).

Jag har förresten sett klart hela tredje säsongen av True Blood. Den var riktigt bra! Visst kanske den larvar till sig ibland men jag gillart! :)

fredag 10 september 2010

Linda hjärta TV-serier

Mary-Louise Parker som Nancy i Weeds

Det är två TV-serier som jag går och väntar på och som verkar ta en hel evighet på sig att släppas på DVD i Sverige. Det är Weeds säsong 5 (släpps 11 november) och Big Love säsong 3 (finns inget releasedatum än). Orkar jag inte vänta ska jag nog testa att beställa från Amazon... fast än så länge håller jag mig bl.a. sysselsatt med True Blood och House of Eliott (jag, tv-serieberoende? Nej då!) ;)

Det är förresten fredag idag (jippiii!!!) och jag lyckades hälla lite cappuccino i väskan när jag skulle försöka gräva upp passerkortet till jobbet. Bra jobbat Linda! :D

torsdag 9 september 2010

Let me in


Jag såg att IMDB bl.a. gjorde "reklam" på startsidan om den amerikanska version av Låt den rätte komma in, som fått titeln Let Me In.

Det kan ju vara aningen tråkigt med remakes men Hollywood har ju inte misslyckats med precis alla, titta bara på den amerikanska versionen av den japanska rysarn Ringu (första filmen), den blev ju riktigt bra.

Nu är det snart lunch, hej då på ett tag! /L

Webbshoppat

Den här klänningen från H&M, fast i svart, fick jag hem igår. Jag har den i rosa sedan tidigare och slog till på den här i svart när den reades för 99 spänn. Fynd! :D

onsdag 8 september 2010

Fotografiska

Bilder från den kommande Fashion-utställningen

I somras besökte jag Fotografiska museet som är relativt nyöppnat och jag gillade utställningarna jättemycket (speciellt Ann Leibowits fotografier). Jag ser verkligen fram mot den nya utställningen Fashion! - Modefotografi genom tiderna, som öppnar den 24 september.

Idag efter jobbet pratas det om en eventuell fika på Viggbyholms stationskafé. Jag längtar och håller tummarna att getingarna som förpestat tillvaron på kaféet, både inom- och utomhus, håller sig borta (alltså, det måste finnas ett gigantiskt getingbo i närheten för det har fullkomligt svärmat av dem, uuusch!!!) :D

tisdag 7 september 2010

Like!


Hittade den här snygga Cheap Monday-tröjan från deras catwalkvisning på bloggen Fashiontoast. Jag gillar verkligen bustierdetaljerna :)

En dagens och lite till

Dagens porträtt (med nya favvotröjan från Zara)

Gårdagskvällen spenderades framför ett avsnitt av The IT Crowd, en kul engelsk serie som vi ser lite då och då, och efter det blev det ett avsnitt True Blood. Det var gårdagens TV (om det är nu är intressant) :D

Jag fick för mig att kolla upp när nya Harry Potter-filmen har biopremiär och det verkar bli den 19 november enligt IMDB, nice!

Så där, då var det slutbloggat för nu. Jobbet väntar :)

måndag 6 september 2010

Film från barndomen

Omslaget till boken med samma namn av Maria Gripe

Igår spelade jag in den svenska filmen Agnes Cecilia - En sällsam historia (1991). Jag såg den i början av högstadiet (eller var det kanske i mellanstadiet?) och tyckte den var riktigt, riktigt bra och mysigt kuslig.

Jag såg en bit igår och gillade det jag hann se, och jag ser fram mot att se resten snart :)

Måndag

Måndagspigg med cappuccino i handen ;)

Helgen som gick var härligt avslappnad, men tyvärr blev det ingen Toy Story i fredags, istället blev det New York I Love You. Filmen var ok, men jag hade hoppats på fler New York-miljöer.

I lördags fikade jag med Marielle på ett mycket nice café i Aspudden (Manhem cafe & deli) och efter det mötte jag upp Erik och tog en shoppingtur. På kvällen var det "rysardags" och vi såg den spanska, mycket snygga filmen Hierro. Som sagt, den var snygg och hade en obehaglig stämning filmen igenom, men jag vet inte... den får nog en svag trea.


Just det, vi lyckades se klart hela andra säsongen av Sons of Anarchy på bara fyra dagar (bra jobbat!), så vad ska vi se nu? Kanske andra säsongen av Breaking Bad?

Dags för jobb, hej då!

fredag 3 september 2010

Shoes!


Dessa fina skor finns på Vagabond just nu men jag har redan sköpt ett par skor (dessa), så no more shoes for Lindis :(

TV-kväll

Evan Rachel Wood som gästspelar i True Blood

Igår började jag och Erik att se andra säsongen av Sons of Anarchy och vi lyckades klämma in tre avsnitt innan det var läggdags :D Andra säsongen började riktigt bra och spänning utlovas, dock var vissa delar aningen sega. Men jag är fast och längtar till avsnitt fyra.

Innan Erik kom hem igår kväll hann jag också se andra avsnittet av True Blood. Säsong 3 sätter i gång direkt där den andra slutar så det är pang på på en gång. Helt ok början, men inte så mycket mer... men dåligt är det inte :)

torsdag 2 september 2010

Vem vann?

Kent och Lauren i SYTYCD säsong 7

Igår (eller ja, på svensk TV i all fall) gick finalen i So You Think You Can Dance, klicka här för att se vem som vann...

Alla säsonger har i princip varit bra men säsong 7 var nog en av de bästa :)

Designsamarbete

Lite äldre Lanvin, från vår/sommar 2008

Hörde idag att H&M:s nästa designsamarbete är med franska modehuset Lanvin (kollektionen kommer ut i butik den 23 november). Jag har bara köpt ett plagg från H&M:s olika designsamarbeten och det var nu senast när jag klickade hem en svart, kort kjol av Sonia Rykiel, och den har verkligen blivit en favorit.

Det ska bli kul att se vad som kommer ut i butik den här gången... så här såg det t.ex. ut på Lanvins catwalk våren 2010 :)

onsdag 1 september 2010

Onsdagsteve

Henry Rollins gästspelar i Sons of Anarchy s2

Ikväll kl 22.00 på 5:an är det final i So You Think You Can Dance och jag hejjar faktiskt på alla tre finalister. Men innan dess är det repris av True Blood (första avsnittet, säsong 3) följt av ett till avsnitt lite senare på samma kanal (Canal+ Series).

Just det, idag kommer andra säsongen av Sons of Anarchy med posten (jag har hört att andra säsongen ska vara riktigt bra, och Henry Rollins kommer att gästspela vilket är ett plus i kanten).

Det blir alltså en helkväll framför TV:n, vilket kanske inte är så ovanligt... :D

En till modeillustratör


En annan svensk modeillustratör jag verkligen gillar är Mats Gustafsson. Hur fin är inte bilden ovan?! :)