fredag 29 oktober 2010

Fredag

Russel Crowe och Cate Blanchett i Robin Hood

Cracks, filmen vi såg igår, var bra och jag blev verkligen inte besviken på 30-talskläderna och fotot (Eva Greens rollfigur, den unga lärarinnan, hade helt otroligt snygga outfits). Själva filmen skulle jag nog ge en trea, men definitivt sevärd!

Ikväll har jag lite a "alone tajm" och jag ska passa på att se den nya Robin Hood-filmen av Ridley Scott med bl.a. Russel Crowe. Jag har inga skyhöga förväntningar men tänker mig att det blir lite spänning plus lite romance ;)


Nu ska jag piska på mig själv så att jag snart kan lämna jobbet och ta helg, kram!

torsdag 28 oktober 2010

Movienight!

Eva Green som är med i Cracks (bild från Vanity Fair)

God morgon! Ikväll vankas det filmkväll med tjejerna och jag tror att vi ska se Cracks, eller Oskuldens tid som den fick heta på svenska. Den handlar i stora drag om ett gäng tjejer på ett engelskt internat och utspelar sig 1934 (jag räknar med snygga kläder och mysiga engelska miljöer).

Nu ska jag fortsätta dricka min cappuccino och jobba på innan det är dags att hoppa in på ett möte.

onsdag 27 oktober 2010

Kontoret

Bäst i amerikanska The Office, Dwight Schrute

Jag har väntat i evigheter på att femte säsongen av The Office (An American Workplace) ska släppas i Sverige, och nu börjar jag tröttna! Jag tror bestämt att det börjar bli dags att göra en Amazonbeställning...

Lila onsdag!

En dagens med rut

Idag är jag aningens seg efter gårdagens releasefest men det var riktigt trevligt. Vi startade med middag på Vapiano vid Stureplan och satt där i över tre timmar och åt och drack gott. Efter det blev det Obaren där Sarah spelade. En riktigt nice tisdag!

Idag bär jag förövrigt lila för att visa att "it gets better" till alla HBT-ungdomar (och vuxna) i Sverige som ännu inte har mod att vara öppna.

Dags att ta första koppen kaffe, mot personalrummet!

tisdag 26 oktober 2010

Tisdag


Idag kommer jag inte hinna att se mitt tisdagsprogram, Desperate Housewives, men vad gör det när man ska på underbara Sarahs releasekonsert! :)

fredag 22 oktober 2010

Fredagsteve

Keira Knightley i Atonement (2007)

Ikväll är det två bra filmer i tablån (kanske fler i och försäg men jag nöjer mig med att nämna två).

Först har vi The Bourne Identity på TV3 kl 21.30. Det är en riktigt bra thriller, mycket bättre agentfilm än nya James Bond.

Sedan har vi Atonement (Försoning) på SVT 1. En drama med mycket vackert filmade miljöer och med en riktigt bra Saoirse Ronan (som spelade i Peter Jackson´s The Lovely Bones).

Första snön

Dagens tummen upp

Idag kom den första snön... Jag som bara brukar gilla snö kring jultid tycker konstigt nog att det är ganska mysigt med snön som yr utanför fönstret. Jag sitter på jobbet med min cappuccino framför datorn i varm myströja och det är fredag, livet kunde vara värre.

torsdag 21 oktober 2010

Biopremiärer


Imorgon har Somewhere av Sofia Coppola biopremiär, och den skulle jag gärna vilja se (jag älskar Marie Antoinette som Sofia har skrivit och regisserat). När jag var yngre tyckte jag Stephen Dorff, huvudrollsinnehavaren i Somewhere, var riktigt cool men jag vet inte om han har lämnat något avtryck "skådespelarinsatsmässigt", men med den här filmen har jag hört Oscarsrykte.

En annan av morgondagens biopremiärer är The Social Network, filmen om Facebook-grundaren. Den står inte högst upp på att-se-listan men jag tror att den kan vara ok (det är ju en "Fincherrulle"), och just nu har den i alla fall ganska höga 8,5 på IMDB.

Nu ska jag göra det sista här på jobbet sedan vankas det pitepaltsmiddag hemma hos svärmor. Paltkoma oh yeah! ;)

Absolut snyggt!



Titta! En av mina favoritillustratörer, Liselotte Watkins, har "tillägnats" en Absolut.

onsdag 20 oktober 2010

Rusk


I två dagar har det varit riktigt ruskväder, regn och mörkt. På ett sätt är det ganska mysigt att vara inomhus men då vill jag vara inomhus hemma, ihopkurad i soffan framför en bra film, inte sitta på jobbet...

Ikväll efter jobbet har jag inget planerat och jag ser verkligen fram emot att just bara åka hem, laga något gott och mysa ner mig i soffan fram för TV:n. Ikväll vankas det bl.a. Grey´s Anatomy.

tisdag 19 oktober 2010

Gårdagens Top Model (spoiler alert)

Dagens pynt, illustration (från DN) av grymma Stina Wirsén

Igår åkte Naduah ut från Top Model och hon kanske inte hade vunnit hela kalajset men jag tyckte inte att hon skulle åka ut redan. Annars har jag inte riktigt hunnit få någon favorit, men det kommer nog... Men så klart finns det redan några man stör sig på :D

Förutom Top Model har jag sett en massa Friday Night Lights. Jag är verkligen helt hooked, fjärde säsongen är riktigt bra!


Annars då... Jo, dagens schema består av jobb och efter det fika med bästa tjejerna.

fredag 15 oktober 2010

Harry Potter...


...eller jag menar, Daniel Radcliffe, i snyggt modejobb i Dazed & Confused:s novembernummer. Här finns det fler bilder.

Bara två timmar kvar till helg nu!

Freitag!

Fredag! Hur härligt är inte det?!

Idag ska det jobbas och sedan står det soft hemmakväll på schemat.

Kom ihåg-lapp: Hämta upp Deadwood-boxen på ICA-posten :D

torsdag 14 oktober 2010

Och så var det torsdag

C´est moi

Jobbdagen har gått väldigt fort idag, vilket är mycket nice, och om en timme är det hemgång... eller inte riktigt hemgång, för the girls ska till finaste Marielle på middag :)

Hemma står "videon" redo att spela in det andra avsnittet av Robinson. Jag har inte tittat på det första avsnittet än men det finns inspelat och klart.

Jag tycker att Robinson faktiskt håller fortfarande, eller det gjorde i alla fall det förra säsongen, även om tittarna svek. Vi får se om det blir tummen upp eller ner för denna säsong (som alltid säger dem att det är tuffare och hårdare än nånsin).


Dags för ett sista ryck, ha det bäst!

onsdag 13 oktober 2010

Veckans biopremiär


På fredag har Machete biopremiär på svenska biografer och jag tror att det kan vara en riktigt bra actionrulle (den har fått hyfsade 7,5 på IMDB i alla fall).

Robert Rodiguez står för regin och huvudrollen spelas av Danny Trejo, som efter mååååånga biroller äntligen får spela huvudroll. En PS är att trailern till Machete visades redan för några år sedan, innan inspelningarna hade börjat, i Rodriguez och Tarantinos grindhouse-projekt (jag har ett vagt minne av den trailern som ni hittar här).

Det var veckans biotips :)

tisdag 12 oktober 2010

Musiktips

She & Him

Jobbar undan det sista för dagen och lyssnar på "myspop" med retrotouch a la She & Him.

Zombieserie


The Walking Dead är en ny TV-serie med zombietema (den är baserad på en grafisk novell och jag tror att jag har nämnt den förut) som har premiär i USA den 31 oktober. Trailern hittar ni här.

Nu, lunchdags!

Modern Family

Ed O´Neill i Modern Family

Oops, såg precis att jag skrev ett fel igår... EM-kvalet mot Holland i fotboll är ju ikväll! Så där, då är vi på banan igen.

Igår såg jag första avsnittet av Modern Family och jag tror att jag redan är hooked faktiskt. Jag gillar humorn och karaktärerna i de tre familjerna som handlingen kretsar kring. Phil, som spelas av Ty Burell, var ju hur kul som helst (pappan som hellre vill vara barnens coola kompis).

Jag hoppas att Modern Family håller nu efter den här bra starten, men det tror jag.

måndag 11 oktober 2010

Helgsummering m.m.

Höstinspiration från Indiska

I fredags gick jag och tjejerna till Mamas and Tapas och åt just tapas. Det var mycket gott men stället var ganska stökigt (på ett hyfsat charmigt sätt).

I lördags blev det en liten shoppingtur på stan med mamma och Marie och mellan affärerna njöt vi av det vackra höstvädret (Humlegården är en favorit när det gäller höstpromenader).

Igår blev det en gammal hederlig "vigganfika" och efter det en tur på Mio med Erik (på jakt efter en soffpuff, dock utan större lycka).


Hur såg helgen ut när det gäller TV etc. kanske ni undrar? Jo, jag och Erik kollade bl.a. klart på Harper´s Island som var bland det mest förutsägbara jag har sett. Vidare såg jag sista avsnittet av True Blood (säsong 3) samt ett avsnitt av Friday Night Lights ( säsong 4).
I det sista True Blood-avsnittet klämde dom in en massa grejer och cliffhangers så visst längtar man redan till fjärde säsongen.

Ikväll så är det bl.a. dags för Top Model 14 igen och fotboll (EM-kval, Sverige-Holland).

God morgon!

Jag + nya tröjan

Hej och god morgon! Helgen har varit toppen och jag har på mig en ny tjockiströja (från shoppingturen i lördags) som jag myser runt i här på jobbet.

Jag återkommer lite senare med en summering av helgen, laters!

fredag 8 oktober 2010

Ny tv-serie!


Om mindre än en månad börjar en ny tv-serie på Canal+ som jag vill kolla in, den heter Boardwalk Empire och handlar om maffian i USA under förbudstiden. Jag älskar ju stilen från den tiden så jag ser bl.a. fram emot de snygga kläderna, men självklart tror jag även på storyn. Bland skådisarna hittar vi Steve Buscemi och en gammal favorit från The Wire, Michael K. Williams, som spelade Omar Little.

Den 1 november sitter jag bänkad framför första avsnittet som Martin Scorsese har regisserat (!).

Btw, det är fredag idag och efter jobbet blir det tapas med tjejerna. Mys!

Lite mode

Fotot är lånat från The Cherry Blossom Girl

Här kommer lite bloggpynt från Sonia Rykiels visning i Paris. Jag älskar färgerna!

onsdag 6 oktober 2010

Tisdagens TV

Naduah i Top Model 14

Igår kväll överraskades jag med ett nytt Dexteravsnitt. Hjälp vad bra den serien är, säsong 5 here we go!

Efter Dexter gick det inte så bra, eller jo, jag hann se det första Top Model-avsnittet som jag hade spelat in (säsong 14) men sedan så totaldäckade jag framför Desperate Housewives, som btw startade på femman igår. Jag hann alltså inte kolla in The Middle så jag får väl checka om det går någon repris eller så.


Nu är det jobb som står på schemat, i alla fall i ungefär 25 minuter till, sedan ska det morgonfikas :) Ciao!

tisdag 5 oktober 2010

Nytt på TV

The Middle (spexig bild, usch!)

Ikväll börjar The Middle på Kanal 5, en ny komediserie som handlar om en något dysfunktionell familj i USA. Jag har ännu inte sett någon trailer men den verkar ha fått bra kritik så jag funderar på att ge den en chans.

Det finns några kända ansikten bland skådisarna som
Patricia Heaton, frugan i Everybody loves Raymond, och Neil Flynn, vaktmästaren i Scrubs.

Kjoljakt


Jag letar fortfarande som bara attan efter en snygg kjol men utan lycka. Igår testade jag ett gäng kjolarAmerican Apparel men passformerna var sisådär. Den här (ovan) har jag sett på Urban Outfitters men tyvärr är den aningens för dyr, men jag kanske ska testa och se hur den sitter i alla fall...

Annars är allt bra och vi ska strax ha ett pilatespass här på jobbet (under jobbtid, hur nice som helst!).

måndag 4 oktober 2010

Top Model 14

En ung Tyra Banks

Ikväll på TV3 börjar den 14:e säsongen av Top Model!

Happy kanelbullensdag!

Den 4 oktober är kanelbullens dag och frågan är om man ska fira den eller inte... Jag får fundera på saken för just nu är jag inte bullsugen överhuvudtaget.

Nu ska det jobbas och cappuccinon ska drickas upp. Hej då så länge!

UPDATE: Vi fick nybakade kanelbullar till morgonfikat, och ja, jag orkade en trots ickesuget (den smakade ljuvligt!) :D