måndag 31 januari 2011

Mera mode


Eftersom att det är modevecka i stan tänkte jag fokusera på just mode. Så här (bilden ovan) såg det ut hos Acne under modeveckan i höstas (avser vår och sommar 2011). Älskar den röda färgen, och färg är definitivt något jag behöver komplettera garderoben med.

Helgen

God morgon! Nu är handbolls-VM över och Sverige slutade på en fjärdeplats, vilket trots allt var bra kämpat. Semin som vi tittade på i fredags, då vi spelade mot Frankrike, var riktigt spännande men attans att vi skulle gå och förlora den. Igår fastnade jag också framför den minst lika spännande finalen mellan Danmark och Frankrike, som slutade med vinst till Frankrike efter förlängning.

Så, nogpratat om sport. Jag missade dessvärre Sherlock igår, men det går nog en repris i dagarna.

Helgen var annars tipptopp och tänka sig, jag vaknade ganska pigg imorse, trots att det är måndag och allt.

Nej nu startar vi vecka 5 lite effektivt, dags att jobba på! Eller vänta, ett PS, det är modevecka i Stockholm i dagarna.

fredag 28 januari 2011

Sherlock

Sherlock (2010)

Nu på söndag kl 21.00 börjar SVT1 sända en engelsk miniserie om Sherlock Holmes (Sherlock) och den har fått riktigt bra kritik. Man kanske skulle ge den en chans?

Just nu är jag riktigt pepp för det vankas middag (och öl eller kanske vin?) framför handbollen på O´Connells i Gamla stan, oh yeah!

Handbollsfredag!


Ikväll kl 18.00 (TV4) spelar Sverige semifinal mot Frankrike i handbolls-VM. Spännande deluxe, jag känner peppen! Måste bara hitta något ställe som visar matchen på storbildsteve, så att man kan heja och skåla samtidigt ;)

torsdag 27 januari 2011

Tjat


Ursäkta om jag fortsätter att tjata om våren och sommaren men jag kan bara inte sluta titta på somriga bilder och samtidigt tänka på hur härligt det är när man äntligen känner vår i luften... och vår- och sommarljuset, hur underbart är inte det?!

Nu är det i och försäg soligt vinterväder ute så nu ska jag sluta tjata. Dags för lunch! :)

Hyrfilm

Annette Bening m.fl. i The Kids Are All Right (2010)

God morgon! Jag såg precis att The Kids Are All Right har kommit ut på hyrvideo. Jag gillade det jag såg i trailern och jag tror verkligen att den kan vara riktigt bra (den är bl.a. nominerad till fyra Oscars och fyra BAFTA). Den ska ses!

onsdag 26 januari 2011

Lite mode


Lönen har kommit och självklart är man sugen på lite klädshopping.

Jag storgillar Sonia Rykiels "Resort-kollektion" för 2011 (bild)... för man kan väl få drömma lite? :)

Gårdagens biobesök

Gyllenhaal och Hathaway spelar även mot varandra i Brokeback Mountain (bilden)

Igår var jag och tjejerna på bio och vi såg Love and Other Drugs med Jake Gyllenhaal och Anne Hathaway. Den handlar i korthet om Jamie (Gyllenhaal) som arbetar som försäljare åt ett stort läkemedelsföretag och som i arbetet träffar Maggie (Hathaway), som lider av Parkinsons. Filmen hade några hyfsade stunder men var som helhet ingen höjdare.

När jag kom hem såg jag Sveriges sista handbollsmatch i mellanrundan (VM). Dessvärre förlorade vi mot Danmark men det gör inte så mycket för vi är ändå i semifinal som spelas på fredag, och då tar vi oss an Frankrike. Heja!!

tisdag 25 januari 2011

En liten teckning


Blev lite tecknarsugen så här mitt i jobbandet och slängde ihop den här :)

Nu ska det jobbas, ciao!

Oscars!

Förra årets vinnare, Jeff Bridges (i grymt "braiga" Crazy Heart)

Idag avslöjas Oscarsnomineringarna. Själva galan går av stapeln den 27 februari.

måndag 24 januari 2011

Dagens...


Illustration av Chrissy Lau (från Gary Pepper Vintage-bloggen), som får bli dagens bloggpynt.

The Town


I helgen tittade jag och Erik på The Town (2010), bankrånarfilmen av Ben Affleck, som har fått bra kritik och som vi ville ge en chans. Dessvärre var The Town inget att hurra för, ett riktigt sömnpiller faktiskt. Så var det med det...

fredag 21 januari 2011

Ny TV-serie

Running Wilde (2010)

Funderar på att ge den nya komediserien Running Wilde en chans. Det är skaparna bakom favoriten Arrested Development som ligger bakom den samt Will Arnett, som även skådespelar i båda serierna. Arnett är så himla rolig i Arrested Development, eller rättare sagt, alla karaktärer (skådisar) i den serien är helt underbara. Se!!

Hej sommar!

Sommarmode 2011 a la Guess (av Ellen von Unwerth)... vår, sommar, behöver jag säga mer? *längtar*

torsdag 20 januari 2011

Mat och sånt

C´est moi

Igår såg jag det andra avsnittet av Sveriges mästerkock och det var riktigt bra, men usch vad folk är pinsamma i TV ibland (eller ganska ofta) :D

Förresten, hur mycket matlagning var det inte på TV igår?! Masterchef, Halv 8 hos mig, Sveriges mästerkock samt Mauro & Pluras kök. Det måste vara en stor trend inom TV just nu, eller det kanske det alltid har varit..?

Nu bär det snart av till den indiska restaurangen Samrat, bye bye!

onsdag 19 januari 2011

Alien + Noomi


Ännu mera Noomi Rapace....

Jag läste DN Kultur på lunchen, i vilken Noomi bekräftar att hon ska spela huvudrollen i den nya Alien-filmen som Ridley Scott regisserar (Scott regisserade ju även den allra första Alien-filmen 1979). Filmen verkar få premiär på våren 2012.

Mera filmpriser och sånt

Noomi Rapace på röda mattan i Cannes 2010

Läste precis att Noomi Rapace är nominerad till en BAFTA (det engelska filmpriset) för sin huvudroll i Män som hatar kvinnor (och hon tävlar mot stora namn som Julianne Moore och Natalie Portman). Ganska coolt, även om jag kanske inte tyckte att den prestationen var den bästa jag har sett men visst, Noomi var bra.

Jag har bara sett den första filmen av tre baserade på Stieg Larsson böcker, jag har däremot läst alla böckerna, men inte varit så sugen på resten av filmerna (böckerna är dock riktigt, riktigt spännande).

tisdag 18 januari 2011

Galatider

Foto: Mathias Nordgren (från elle.se)

Det är inte bara USA som har börjat året med galaglamour, i fredags var det svenska ELLE:s tur med sin årliga modegala, och bl.a. så hade min favoritillustratör Liselotte Watkins stajlat en av visningarna (i bakgrunden skymtar även hennes illustrationer). Riktigt färgglatt och härligt!

Vinnare (och förlorare)

Natalie Portman (som vann bästa skådespelerska-pris för sin insats i filmen Black Swan)

Den 16 januari delades Golden Globes ut för 68:e gången och vinnare samt förlorare hittar ni här.

måndag 17 januari 2011

Sunshine

Cillian Murphy i Sunshine (2007)

I lördags fyllde jag år och förutom mysig fika med nära och kära stod bio på schemat, Little Fockers (den tredje filmen om Gaylord Focker + familj). Ingen av oss hade några större förväntningar, vilket var bra eftersom att den var ganska dålig. Visst, några skratt blev det, men annars var den ganska löjlig och saknade handling. Men men, det är nästan alltid mysigt med bio i alla fall :)

Just det, jag ska inte glömma att nämna Shelter som vi såg i fredags. Den var kanske lite spännande ibland men som helhet si så där, så att det blir nog inte mer än 2 av 5 i betyg (Jonathan Rhys Meyers gjorde dock hyfsat ifrån sig).

En annan film vi avverkade i helgen var Sunshine, som jag såg när den gick på bio, och den har jag haft på att-se-igen-listan ganska länge. Lucky me, jag fick nämligen Sunshine i födelsedagspresent av Erik och vi tittade på den sent i lördags efter allt födelsedagsfirande. Den är riktigt, riktigt bra med en grym Cillian Murphy i huvudrollen (handlingen hittar ni här).

fredag 14 januari 2011

På helgens att-se-lista


Shelter (2010)

Ikväll ska jag gå förbi Buylando och hyra två filmer och det lutar åt An Education som jag har nämnt tidigare samt en rysare med Julianne Moore (och Jonathan Rhys Meyers, som jag gillar). Rysarn heter Shelter och den har i och försäg fått så där på IMDB (6,0), men hemma har vi en regel som säger att har en film fått 6 eller över så kan den eventuellt vara sevärd... och när det gäller just rysare så känns det som att 6,0 kan vara ok, men det kan ju också betyda att den är ganska dålig, ett exempel: The Fourth kind

Mera vår!

Bild från style.com

Pyntar bloggen med vår/sommarmode från Paul Smith (like!).

Och förutom pyntet kan jag nämna att Sverige vann över Chile i handbollen igår med 10 mål, hoppas det går lika bra i matchen imorgon. Så, nog med sportsnack... det är fredag!! :)

torsdag 13 januari 2011

House of Eliott m.m.

An Education (2009)

Igår så avverkade jag det allra sista avsnittet av House of Eliott. Serien har varit lite svajig, men som helhet tycker jag att den är bra och definitivt sevärd. Tyvärr slutade det sista avsnittet ganska abrubt och när jag kollade upp varför så visade det sig att manusförfattarna inte visste att serien skulle läggas ner efter tredje säsongen, och skrev därför aldrig något ordentligt slut. Tråkigt! Riktigt tråkigt faktiskt...

Till något helt annat. Till helgen ska jag nog hyra An Education som har fått riktigt bra kritik av många. Den utspelas på 60-talet så jag räknar bl.a. med fina kläder (som t.ex. i bilden ovanför).

Fast!


Jahaa... så blev jag lite fast i Sveriges mästerkock :D Det var ju riktigt kul och lite feel good, trots enstaka negativa kommentarer från juryn (men de var ändå ganska snälla om man jämför med andra jurys i diverse program). Det blir nog till att se nästa avsnitt också.

Ikväll startar herrarnas handbolls-VM och den här gången är det på hemmaplan. Sverige-Chile på TV4 ikväll kl 20.10, jag kommer att sitta bänkad (den lilla sportnörden i mig är happy happy).

Hej då!

onsdag 12 januari 2011

COS kommer till Sverige!

Bild från COS:s hemsida

Yes, H&M:s något exklusivare butikskedja, COS, öppnar på Biblioteksgatan till sommaren. Äntligen en COS-butik i Sverige, hurra!! (kolla in plaggen här)

Mat på TV

Domarna i Masterchef, bl.a. Gordom Ramsay

Jag älskar mat (eeh, vem gör inte det) men det är inte jätteofta jag tittar på matlagningsprogram. Några jag dock brukar fastna framför är amerikanska Top Chef, Hell´s Kitchen, Halv åtta hos mig och nu senast amerikanska Masterchef, i vilket amatörkockar tävlar mot varandra (riktigt kul). Förresten, måste Gordron Ramsay vara med i alla matlagningsprogram?! Han är syns i rutan jämt, både i amerikansk och brittisk TV, nu senast i Masterchef (kl 19.00 varje vardag på TV3). Ramsay är väl ok, men finns det inga andra kockar som kan få chansen i rutan?

Ikväll startar vad jag tror är den svenska versionen av Masterchef, och man startar med en auditionturné. Vet inte om jag kommer att titta, kanske, men för den som vill börjar det hela (alltså Sveriges mästerkock) kl 20.00 på TV4.

tisdag 11 januari 2011

Big Love s.04 och Californiacation

David Duchovny i Californiacation (2007)

Jag får verkligen inte nog av Big Love och tittar på avsnitt efter avsnitt (och de är ändå ganska långa, nästan en timme). Nu har jag bara två avsnitt kvar av fjärde säsongen och jag försöker att hålla lite på dem genom att varva med House of Eliott (som jag bara har ett avsnitt kvar av) och annat som går på TV. Fjärde säsongen är riktigt spännande men det händer nästan lite för mycket, om man nu kan säga så, det blir lite overkligt... men serien är fortfarande grymt bra! :)

När jag är klar med Big Love är jag lite sugen på att börja titta Californication igen, och köra i gång med den tredje säsongen. Jag gillade den andra säsongen mer än den första, och jag har hört att den tredje ska vara bra den med, så det ska bli skoj.

Jag gillar ju David Duchovny sedan Arkiv X-tiden och i Californiacation är Duchovny riktigt bra och det är roligt att rollfiguren Hank Moody är så himla olik Fox Mulder.

Golden Globes

January Jones (Mad Men) vid förra årets Golden Globes

Nomineringarna till Golden Globes 2011 som delas ut den 16 januari ligger ute här, och bl.a. är min favorit Dexter nominerad i kategorierna bästa dramaserie, bästa manliga huvudroll (Michael C. Hall) samt för bästa kvinnliga biroll (Julia Stiles). We like!

Jag såg vidare att Trent Reznor´s filmmusik i The Social Network är nominerad (det ryktas även om en Oscarsnominering) och jag läste precis i DN Kultur att han ska göra filmmusiken till den amerikanske filmversionen av Män som hatar Kvinnor (The Girl with the Dragon Tattoo). Nu har jag ju inte sett The Social Network så att jag har ingen aning om hur musiken låter, men "Trentan" har nog lyckats ganska bra om han blivit nominerad samt fått erbjudande om att göra mer filmmusik.

That´s all för nu!

måndag 10 januari 2011

Top Model 15


Snabba ryck! Det redan dags för den 15:e säsongen av Top Model med start ikväll kl 20.00 på TV3.

Jag är ju en sucker för Top Model, så sannolikt sitter jag bänkad även den här säsongen (och jag ska försöka att undvika skriverier eftersom att alla avsnitt nog redan har sänts i USA och en vinnare är utsedd, så spoilers undanbedes!).

Finfina grejer




Ett mönster jag tycker om väldigt mycket är Estrids Ericsons elefanter som pryder många av Svenskt tenns grejer. Min käre bror gav mig en plånbok med mönstret när jag fyllde 30 år (så fin!), och jag skulle inte säga nej tack till den rektangulära lilla brickan (hint hint...fyller snart år) ;)

När jag fyllde 30 fick jag även den här superfina väskan från Svenskt tenn, och den följde bl.a. med som det perfekta handbagaget när jag åkte till Aruba.

Ny vecka


Så var det måndag igen och tadaaa, så här såg jag ut i förra veckan (photobooth-lattjande).

Jag kan börja med att nämna att Mamas och Tapas på söder var bra, det var framför allt rymligare än stället på Kungsholmen. En minus är att man bara får ha bordet i 1 1/2 timme, liiiite stressigt med det fungerar. Efter middan gick jag och tjejerna vidare till ett annat ställe för en drink men det slutade med att vi tog té och kardemummakaffe istället :)

Nu ska jag kolla läget med nya chefen, på återhörande!

fredag 7 januari 2011

Film man kanske ska undvika

Angelina Jolie i en av sina bättre roller i Girl, Interrupted (1999), riktigt bra!

Oj, The Tourist med Johnny Depp och Angelina Jolie har fått en ynkapynka 1:a i betyg av både Metro och DN... den kvalificerar sig alltså direkt på filmer-man-ska-undvika-listan.

Idag är det fredag och det vankas ett första besök på Mamas & Tapas på Söder (sangria here I come!). Jag måste verkligen gilla tapas med tanke på att jag var på Ramblas igår och kör på tapas idag igen :D

onsdag 5 januari 2011

Harry Potter and the Deathly Hallows

Emma Watson som spelar Hermione i Harry Potter (här i Burberrykampanj)

I förra veckan var jag och såg den nya Harry Potter-filmen på bio. Jag tyckte den var ganska spännande och en av de bättre i serien men om jag ska välja en så är nog Harry Potter and the Prisoner of Azkaban den bästa (med favoriten Gary Oldman).

God morgon förresten! Idag är det halvdag och det gillar vi.

tisdag 4 januari 2011

På bio

Winter´s bone (2010)

Imorse på väg till jobbet var morgontidningen snäll och tipsade mig om en ny biofilm, Winter´s Bone. Det är en thriller (baserad på en roman) som handlar om en ung tjej som tar hand om sin deprimerade mamma och småsyskon samtidigt som hon beger sig ut på jakt efter sin kriminella pappa, som har satt familjens hus i pant. Filmen har fått riktigt bra kritik från många håll så den sätter vi upp på att se-listan (den vann för övrigt två priser vid Stockholms filmfestival, bästa film och bästa skådespelerska).

Dagdrömmer

Marc by Marc Jacobs sommar 2011 (säger ja tack till väskan)

Så här efter julen vill man bara att all snö ska smälta fort fort fort! Drömde mig bort en stund och kikade in på style.com och vår/sommarkollektionerna för 2011 (åh, tanken att få slippa bylsa på sig högar av kläder och bara kunna dra på sig en klänning och sandaler... sommaren känns som en evighet bort när man tittar ut på rådande snölandskap a la Narnia).

måndag 3 januari 2011

2011!!

Chloë Sevigny (Nicolette i Big Love)

Nu är jag tillbaka på jobbet igen efter några dagars ledighet, och oj, vad avkopplande det har varit! Jag spenderade i princip hela ledigheten framför tv:n (nja, inte riktigt men nästan). Jag såg bl.a. klart femte säsongen av Weeds som var riktigt bra (lika spännande som alla andra säsonger). Jag har vidare börjat titta på tredje säsongen av Big Love, serien som handlar om polygamisten Bill (Bill Paxton) och hans tre fruar. Jag älskar den serien! Den innehåller intressanta karaktärer som spelas av riktigt bra skådisar och har en bra handling.

Nu är det förresten 2011, god fortsättning! :)