onsdag 31 augusti 2011

Deadwood

Deadwood (2004)

Jag och Erik har börjat titta på westernserien Deadwood och vi har kommit en bra bit in i första säsongen. Första avsnittet var väl ok, men det tog sig och nu är jag/vi fast. Välspelat (säger bara Ian McShane), "snyggsmutsiga" miljöer och spännande.

tisdag 30 augusti 2011

Septembernummer

Vogue Italia September issue 2011

Jag gillar verkligen Vogue Italias gotiga septemberomslag med Stella Tennant. Jag höll dock på att missa den smala midjan, liksom, vad hände där?

Här är amerikanska Vogue:s septemberomslag med Kate Moss. Kanske ingen jättehöjdare, men den snygga färgen på klänningen gör sitt. Det finns ju snyggare Vogueomslag, som detta (anno 2006), vackert!

Tisdagelidooo


Et voilá! Här "posar" jag i min nya, fina H&M-tröja! ;)

Igår spenderades kvällen bl.a. framför det sista avsnittet av Damages säsong 3 samt det tionde avsnittet av True Blood (säsong 4).

Den tredje säsongen av Damages var hyfsat spännande och framtidsglimtarna, som liksom är grejen med hela serien, försöker bygga upp en förväntan om att slutet kommer att bli "falla av stolen-överraskande". Visst, slutet överraskar aningen, men blir det så spännande som man hoppas på? Nja, inte riktigt. Trots detta lyckas Damages ändå hålla ett lagom hårt grepp om tittaren, så att det blir nog till att kolla in fjärde säsongen också.

Och så har vi fjärde säsongen av True Blood. Tja, vad kan man säga..? Over the top, absolut, men I like it!

Jag missade för övrigt Robinson igår, men jag gråter inga floder.

måndag 29 augusti 2011

Robinson 2011

Årets deltagare i Robinson, läs mer här

Ikväll kl 20.00 på TV4 är det dags för en ny säsong av Robinson!


torsdag 18 augusti 2011

Torsdag (och ich bin trött)

Pynt a la Minimarket (a/w 2011)

Darn it! Jag hade ju fel tid på The Hour igår, den startade 21.00, inte 21.30! Ja ja, den går väl i repris eller så får man sätta sig framför datorn och kolla in avsnittet på SVT Play.

Annars? Jo, igår blev jag bjuden på middag, efterrätt och vin hemma hos Marie och Emil. Riktigt gott och trevligt! För övrigt så fyllde världens bästa mamma år igår, men hon och pappa är på Mallis så det blir till att fira henne på söndag istället.

Btw, det har blivit en hel del med inköp de senaste dagarna (har ju bl.a. fått guldbonus från H&M). Inköpen består t.ex. av den här (H&M) och den här (Mini for Many/Minimarket).

onsdag 17 augusti 2011

Film och annat

Fright Night 2011

Jag kollade precis in trailern till filmen Fright Night med Colin Farell (som är en remake av en film med samma namn från 1985). Det är en vampyrfilm som utspelas i nutid (vampyrhajpen verkar leva kvar), och det lilla klippet jag precis såg hintar om en helt ok thriller, med en gnutta humor. Äsch jag vet inte, men kolla in trailern här.

Ikväll kl 21.30 är det förresten dags för det andra avsnittet av The Hour på Svt1.

tisdag 16 augusti 2011

Lula

Lula nr 12

Nämnde jag förresten att jag lyckades grabba tag i ett ex av tidningen Lula? Jag har dock ännu inte bläddrat igenom hela tidningen, den har istället fått pryda soffkanten i några veckor i väntan på att jag verkligen ska kunna ägna intervjuerna och de vackra bilderna den tid de förtjänar. Jag hoppas också kunna få lite inspiration till mitt tecknande, som tyvärr fortfarande ligger i någon sorts jobbig dvala.

måndag 15 augusti 2011

Förra veckan

Catwalk-bild från HOPE (lånad Rodeo.net)

Förra veckan var det modevecka i Stockholm och en av snackisarna var "trasmatte-kjolen" från HOPE. Jag tror inte att den skulle passa på mig, men jag gillar´n!

Ok, ny vecka... nu kör vi!

fredag 12 augusti 2011

The Hour

Bild från filmen Parfymen (2007)

Den nya brittiska serien The Hour (SVT) visade sig vara riktigt bra, välspelad och snygg. Förutom Dominic West så har Ben Whishaw en av de större rollerna (huvudroll skulle man nog kunna säga). Whishaw har vi bl.a. sett i obehagliga Parfymen samt nyversionen av Brideshead Revisited (En förlorad värld) och i fina Bright Star,som poeten John Keats. Missa inte avsnitt två kommande onsdag kl 21.30 (avsnitt ett finns på SVT play)!

Fredag

Moi med gårdagens köp, t-shirt från Monki (150 spänn)

Så var vi där igen... fredag! Solen skiner och jag har bestämt mig för att flexa ut efter lunch (passar på när det fortfarande är lite lugnt på jobbet), känns superhärligt!

Numera sänder Kanal5 So You Think You Can Dance på fredagar (och utröstningen på lördagar), så jag ser fram emot att typ kolla in det ikväll, men mest ser jag fram emot att bara softa med Erik och ha en mysig hemmafredag :)

onsdag 10 augusti 2011

Onsdagstips


Igår tittade jag på "mysdramat" It´s Kind of a Funny Story, och den rekommenderas!

Ett annat tips är en ny brittisk serie, The Hour, som startar på SVT 1 ikväll kl 21.30. The Hour handlar om TV-journalistikens början och utspelar sig på 50-talet och bland skådisarna hittar vi Dominic West, känd från The Wire m.m. Alltså, jag har ju ännu inte sett något avsnitt av The Hour, men jag gissar på att den kan vara ganska bra :)

måndag 8 augusti 2011

Snart höst

Höstmode a la Zara

Snart är hösten här (usch!), men något som alltid eller oftast är bra med hösten är modet. Höstmodet hos Zara verkar t.ex. lovande.

Serier

Jax (Charlie Hunnam) i Sons of Anarchy

Jag har precis beställt tredje säsongen av Damages som återigen är i lager på Discshop. Annars så längtar jag till slutet av september då tredje säsongen av Sons of Anarchy kommer (prel. release är den 21 september).

onsdag 3 augusti 2011

Flygfilm


Jag hann titta på några filmer på flyget till och från USA, bl.a. Hämnden av Susanne Bier. Hämnden vann ju ändå bästa utländska film vid Oscarsgalan tidigare år så jag ville ge den en chans. Klart sevärd, men kanske inte mer än en trea betyg. Ett plus för barnskådisarna dock, de var faktiskt riktigt bra.

En annan småkul, mysig "flygfilm" var Cedar Rapids med Ed Helms. Den handlar om försäkringssnubben Tim Lippe som inte direkt är någon världsvan typ, men som får chansen att åka iväg på en årlig försäkringskonferens. Väl framme får han reda på att han måste dela rum med ett par andra konferensdeltagare, bl.a. Dean Ziegler som Tims chef specifikt varnade honom för, och dessa tar sig an Tim och sedan händer lite galna saker längs vägen.

New York, New York

Jag uppe på "30 Rock" med utsikt mot Empire State Building

Bilden ovan är tagen uppe på Rockefeller Centers tak där man har härlig utsikt åt alla Manhattans håll och kanter. Den dagen hade vi för övrigt startat dagen med take away-frukost från Starbucks som vi tog med oss till Central Park, till samma plats vi brukade frukosthänga på när vi var i NYC för 2 år sedan.

Vad gjorde vi annars i the Big Apple? Jo, vi shoppade, besökte The Frick Collection (finfin konstsamling), festade med kompisar ett par kvällar och drack massor av Starbucks-lattar (när energin började ta slut blev det dock frappuccinos istället, sockerkick deluxe!). Vi tog också t-banan till Bronx Zoo även om vi inte gick in på Zoo:et eftersom att kön sträckte sig all världens väg, men vi såg det som en liten utflykt utanför Manhattan i alla fall, vilket var en upplevelse i sig.

Annat vi gjorde var att promenera över Williamsburg Bridge (vi betade ju av Brooklyn Bridge vid förra besöket) och efter bron tog vi höger mot Manhattan Bridge (för att ta den på tillbakavägen) och då passerade vi de judiska kvarteren, vilket var som att komma till en annan värld. Mycket intressant!

Vi promenerade verkligen massor den veckan, bl.a. från Chelsea, med en sväng upp på The High Lane, ända ner till sydspetsen (Battery Park). Det blev också promenerande i East och Greenwich Village, China Town samt i Little Italy.

Jag älskar verkligen New York och om ett par år får det nog bli en tripp dit igen :)

tisdag 2 augusti 2011

Back in business


Redan andra dagen på jobbet efter fyra veckors härlig semester, varav en spenderades i underbara NYC (resesammanfattning kommer kanske senare).

Trött? You bet I am, men det är bara att köra på. Annars, jo, Sverigesvädret är fint just nu och jag ser fram emot picknick med tjejerna ikväll.