fredag 30 mars 2012

H&M:s nya kedja: & other stories

Inte kläder från nya kedjan utan smakprov från H&M:s vårkollektion 2012

Läste precis att H&M ska öppna en ny butikskedja. Spännande! Man är ju trots allt en ganska stor fan... ;)

torsdag 29 mars 2012

XOXO

Gossip Girl säsong 5

Jag har erkänt det tidigare och nu gör jag det igen.... jag äääälskar Gossip Girl, jag vet, skämmes på mig! Nu på måndag fortsätter den 5:e säsongen på amerikansk tv och för en inbiten tittare som jag, så längtar jag efter att få se hur det går för det nya, omaka paret Dan och Blair (alltså det är ju på typ samma nivå som när Pacey och Joey hookade upp i Dawsons´Creek, om nån hänger med..?!). Slutpratat om Gossip Girl (skäms deluxe), men det är ju så underhållande med alla intriger och allt!

onsdag 28 mars 2012

Mot ljusare tider


Hoppsan, jag gick visst och blev lite ljusare i håret igår. Jag gillar det! Jag har nog inte varit så här ljus sedan... sedan jag vet inte när.

Ikväll efter jobbet ska jag skolka från pilatesen och gå på stan och shoppa med mamma. På shoppinglistan står ett par skor och kanske någon topp eller jeans. Sedan har jag hört mycket gott om ett rött läppstift, som jag skulle vilja testa, nr 401 från Armani (men det kommer säkert att vara lite för dyrt för min smak).

måndag 26 mars 2012

The Big C (säsong 2)

The Big C (bild lånad från SVT)

SVT1 har äntligen börjat visa säsong 2 av den underbara drama/komediserien The Big C (söndagar kl 21.30). The Big C lyckas vara rolig utan att det sker på bekostnad av det allvarliga i sjukdomen cancer. Rekommenderas varmt!

Filmtips! The Awakening

Rebecca Hall i The Awakening (2011)

I helgen såg jag The Awakening, en brittisk rysare med deckarkänsla, som utspelar sig i början av 20-talet. Filmen handlar om Florence Cathcart, som försörjer sig på att avslöja spökbluffar. Florence får ett uppdrag från en internatskola ute på engelska landsbygden där hon för första gången börjar tvivla på om spökerierna verkligen rör sig om en bluff.

The Awakening var ganska läskig på sina ställen, den var också snygg och jag tyckte att skådespelarinsatserna var bra (The Wire-favoriten, Dominic West, var en av skådisarna). Betyget gränsar till en fyra, men är en självklar rekommendation!

fredag 23 mars 2012

Äntligen fredag!

Pyntar med en snygg ensemble från ASOS

Fredagsplaner: Först jobb sedan middag med tjejerna och vem vet, kanske en efterföljande drink (synd att det är lön först på måndag, det hade ju varit nice med en lite tjockare plånbok så här inför helgen).

torsdag 22 mars 2012

The Good Wife

The Good Wife (startade 2009)

Jag funderar på att börja kolla in TV-serien The Good Wife, som har fått bra kritik och också vunnit några priser (det var för övrigt ett bra pris på den första säsongen på CDON). Julianna Margulies, huvudrollen i The Good Wife, var ju för övrigt med i ER, alltså Cityakuten. Jag älskade verkligen Cityakuten! Ska man någon gång ta och se om den serien från början kanske..? Fast 15 säsonger, hjälp!

onsdag 21 mars 2012

Mad Men säsong 5


Är det någon som har missat att Mad Men säsong 5 drar i gång i USA den 25 mars?!

Onsdag

Gårdagens, innan jag tog mig hemåt

Det blev aldrig av att jag tittade på någon av filmerna jag hade hyrt (se föregående inlägg). Jag "råkade" prioritera bort dem för den spännande, femte säsongen av polisserien The Shield, som jag är riktigt fast i. Jag tyckte The Shield var lite si så där i början, men den är riktigt spännande och blir nästan bara bättre och bättre, i alla fall så här långt.

Vad händer annars? Jo, idag är det pilates igen och efter det står tråkig tvätt på schemat. Men just det, igår fick jag min beställning från H&M, Marni-sandalerna och en svart kavaj. Sandalerna var riktigt fina, men jag ska testa dem ett par gånger till. Kavajen satt grymt bra så den är en given keeper.

måndag 19 mars 2012

Måndagsfilm


Ikväll har jag två hyrfilmer att välja mellan, Contagion och Lånaren Arrietty. Båda filmerna måste lämnas tillbaka på onsdag så jag får väl se en ikväll och den andra i morgon. Jag har haft en vecka på mig, men jag lyckas alltid spara hyrfilmer till sista sekund.

Måndagsmusik


Lyssnar på Mark Lanegan Band medan jag jobbar. Riktigt bra, rekommenderas! Fint skivomslag också.

fredag 16 mars 2012

Skorna!!

Bild från The Sartorialist (stylish Paris-kvinna)

Alltså, det är något med den här typen av skor och leopardmönstret... älskar´t!

torsdag 15 mars 2012

Dagens

Dagens Photo Booth (något mörk kanske, men ja ja...)

Nu är det inte långt kvar tills jag ska packa ihop och ta mig hem till mamma och pappa som bjuckar på middag. Hej då!

En biopremiär m.m.

Hugo Cabret (2011)

På torsdagar brukar jag kolla in helgens biopremiärer och i morgon hittar vi bl.a. Oscarsvinnaren Hugo Cabret bland premiärerna, regisserad av Martin Scorsese. Jag tror att Hugo kan vara riktigt mysig, både för barn och vuxna. För fler premiärer, ja, då är det bara att gå in här.

onsdag 14 mars 2012

En Vampyrs bekännelse (en "gammal" goding)

Interview with the Vampire (1994)

En vampyrs bekännelse tillhör en av mina favoritfilmer. Jag kommer ihåg när jag som typ 15-åring gick och tittade på den på kvartersbiografen med tjejbästisarna och att jag blev fast direkt. Efter ett tag upptäckte jag också böckerna (The Vampire Chronicles av Anne Rice), som filmen är baserad på, och jag slukade varenda en. Själva filmen har jag sett ett flertal gånger utan att tröttna. Jag har liksom fastnat för karaktärerna och deras tragiska öden samt det stämningsfulla, vackra, men samtidigt mörka och smutsiga New Orléans. Ja, det och lite till.

Många andra tycker nog att En Vampyrs bekännelse är ganska medelmåttig, men för mig kommer den alltid att ligga på listan över filmfavoriter.

tisdag 13 mars 2012

The Dark Knight Rises

Bane (Tom Hardy!) i The Dark Knight Rises

Jag hittade precis en längre trailer (här) för den nya Batman-filmen, The Dark Knight Rises. Biopremiär den 25 juli, som man längtar!

Inspiration

ELLE (UK) Mars 2012

I lördags eftermiddag tog jag det lugnt hemma i soffan och bläddrade i brittiska ELLE, i vilken jag bl.a. hittade inspirationen till teckningen nedan. Fint, vårigt omslag med Alexa Chung, som jag var tvungen att fota av (med instagram så klart).

måndag 12 mars 2012

En liten teckning m.m.

Av mig (kom äntligen i gång lite med tecknandet igen)

Det är vår i luften så det gör inte så mycket att det är måndag. Dessutom är jag utvilad och det trots en ganska fullspäckad helg (utgång + fest m.m.). Vecka 11, here we go!

fredag 9 mars 2012

H&M + Marni

Det var de silvriga snyggingarna med snörning jag slog till på :)
Bild lånad av Marcella på rodeo.net

Var det någon som missade släppet av H&M- och Marnisamarbetet igår? Jag har gått och varit sugen på silversandalerna och tänkte vara på hugget tidigt på morgonen, men jag orkade inte, suckade lite och struntade i det hela. Det var igår, idag var jag återigen sugen på sandalerna och jag loggade in på hm.com och såg att sandalerna fanns kvar i min storlek. Jag tvekade först, men sedan raderade jag mina tidigare nätköp (klänningen och tröjan) för att dämpa köpångesten liiiite och klickade hem sandalerna. Yay!

onsdag 7 mars 2012

Midnight in Paris

Från filmen Midnight in Paris (2011)

Ännu ett filmtips! Förra veckan hyrde jag Woody Allen´s senaste film, Midnight in Paris. Jag är ingen direkt Woody-fan, men den här hade en feel good-stämning rakt igenom. En något annorlunda  romantisk komedi med mysiga Parismiljöer (och med bl.a. finfint 20-talsmode! Själv är man ju lite kär i den stilen).

tisdag 6 mars 2012

Dr Martens på bl.a. modellen Agyness Deyn (längst till höger)



Hoppsan, jag beställde visst den här klänningen igår! Den kommer nog att vara superfin i sommar, om den nu sitter bra... Jag funderar också på att slå till på ett par Dr Martens i mörklila, jag har nämligen hittat ett par på rean. Egentligen borde jag kolla på något mer "jobbvänligt", men äsch, det kan jag göra när det börjar bli mer vårigt ute. Jag har ju gått och suktat efter ett par kängor länge nu så det är väl ett tecken när man hittar ett par på 50 procents rea i rätt storlek?!

måndag 5 mars 2012

Filmtips! Carnage

Carnage (2011)

Idag startar vi med en kort recension av filmen Carnage, Roman Polanskis nya film (baserad på en pjäs) i genren svart komedi. Filmen handlar om två par som försöker reda ut ett bråk som har skett mellan deras två pojkar. Den ena killen slog till den andra hårt med en pinne och mamman och pappan till killen som blev slagen försöker att få det andra paret att ta ansvar för sitt barns handling. Samtalet mellan föräldrarna spårar ur och det slutar med kaos.

Skådespeleriet (Christoph Walz, Kate Winslet, Jodie Foster samt John C. Reilly) är riktigt bra, men vissa delar i filmen är bättre än andra, men det blev i alla fall många skratt. Jag är sämst på att betygsätta filmer, men den här skulle jag nog ge en 3 plus, på gränsen mot en 4 minus. Trailer finns här.

Rekommenderas!

fredag 2 mars 2012

Helg!


Så här såg jag ut i onsdags, nyklippt (bara topparna i och försäg) och med ny blus från Lindex, som man ser aningen bättre här.

Idag ser det annars ut att bli ännu en softarfredag, vilket jag ser fram emot väldigt mycket. I morgon ska vi på kalas hos Marie och planen är tävla massor i Mariokart, game on! Imorgon blir det eventuellt också en tripp till Mio för inköp av snygga köksstolar (dessa) och på söndag blir det kanske bio.

Trevlig helg!

torsdag 1 mars 2012

En biopremiär (den 2 mars)


I morgon har brittiska Wuthering Heights biopremiär och det är Andrea Arnold som står för regin (Fish Tank m.fl.). Det är alltså dags för ännu en version av den gamla klassikern Svindlade höjder, men den här ska skilja sig lite från de tidigare versionerna. Handlingen fokuserar t.ex. mer på det band som uppstår mellan det tragiska, unga kärleksparet Catherine och Heathcliff och vidare innehåller den t.ex. ingen musik. Trailer finns här.

Jag kan annars vaaaarmt rekommendera en TV-version av Wuthering Heights från 2009 med Tom Hardy som Heathcliff. Den måste jag faktiskt se om snart igen, den är verkligen så bra.