torsdag 14 juni 2012

SYTYCD och Project Runway All Stars

Project Runway All Stars

So You Think You Can Dance börjar visas på femman kommande onsdag, alltså 20 juni. Jippiyay!

Andra TV-tips just nu är Project Runway All stars, som visas på TV3, och innehåller favoriter från  tidigare program. Den här omgången är inte längre Heidi Klum värd (ganska skönt) utan programmet leds av modellen Angela Lindwall som också har en ny jury vid sin sida. Jag saknar Tim Gunn i mentorsrollen (ni vet "make it work"), men tidningen Marie Claires chefredaktör Joanna Coles gör ett bra intryck.

tisdag 12 juni 2012

Amsterdamtips

Ett foto jag tog vid en av alla vintagebutiker i Amsterdam

Här kommer några små Amsterdamtips. Vi startar med (den prisbelönta) shoppinggatan Haarlemmerstraat. Där fanns det lite secondhand och andra små roliga butiker, inga butikskedjor vad jag kunde se. Jag förälskade mig lite i en väskaffär, Mono, och slog till på en fin tygväska för en hyfsat bra penning (sydd i färgglatt vintagetyg med handtag i skinn).

Sedan har vi kvarteren som kallas de nio gatorna. Där hittar man små designbutiker, secondhand och ja, andra små trevliga butiker och caféer. Riktigt mysiga kvarter!

Innan vi åkte till Amsterdam hade vi kollat in några matställen och bestämt att vi i alla fall skulle testa restaurangen Moeders (mödrar, på svenska), vilket vi gjorde. Moeders är en kitschig restaurang där väggarna är fullsmockade med foton på mammor. På menyn hittar man bl.a. traditionell holländsk mat och jag testade stamppot (potatismos blandat med surkål, serverat med en korv, en stor köttbulle och stekt bacon). Smarrigt faktiskt! Om man vill testa andra holländska specialiteter kan jag bl.a. rekommendera bitterballen (små friterade bollar innehållandes typ köttstuvning) samt pommes frites med jordnötssås, majonnäs och hackad, rå lök. Fett, men gööött!

Hotellet vi bodde på låg väldigt nära konserthuset och som visade sig ha ett mycket trevligt café, vilket blev vårt frukostställe. De hade bl.a. en stor frukost för 11 EUR, som serverades på kakfat i tre våningar med olika bröd, pålägg, ägg m.m. Väldans gott och för övrigt billigare än bufféfrukosten som serverades på vårt hotell.

Jag kan avslutningsvis rekommendera en dagstripp till Utrecht om man väl är i Amsterdam. Det tar ca 20 minuter med tåg. Utrecht är lite mindre och trevlig stad att vandra runt i.

tisdag 5 juni 2012

Amsterdam

Fotad av moi (älskar de små husen i bakgrunden)

Det var ett tag sedan sist... Slutet av förra veckan (när jag var hemma igen) var ganska jobbig, men nu börjar vardagen återgå till det normala. Här har ni en bild från Amsterdam, som jag tog när jag och tjejerna var där söndag till onsdag förra veckan. Vi hade det verkligen jättekul. Amsterdam är en riktigt fin och rolig stad, som jag gärna besöker igen. Vi var även till Utrecht en sväng, som var en lite mindre stad och riktigt mysig att promenera runt i. Jag kanske återkommer med en kort summering av Amsterdamresan, men nu back to work. Laters!