tisdag 31 juli 2012

Hej hej!


God morgon! Här är jag och min nya blus från H&M, som man kan se bättre här.

Idag är det för övrigt inte vilken dags som helst utan idag är det min och Eriks 13-årsdag!! Det ska firas med en god middag efter jobbet. Längtar redan!

måndag 30 juli 2012

Helgsummering

Vi kör på en helgsummering, okidoki?

Fredagen? Ja, inga konstigheter. Jag och Erik hade en jättesoft kväll framför filmen Casa de mi Padre. Och vad ska man säga om den? Will Ferrell är ju en favorit och riktigt rolig även här, men själva filmen var sisådär. En tvåa på sin höjd. Btw, filmen är på spanska rakt igenom.

Från The People Under the Stairs

På lördagen tog jag och Marie vårt pick och pack och hoppade på cyklarna till ett badställe där vi låg och solade i ett par timmar. Sommarens första, riktiga solhäng! Och vi fick dessutom sällskap av brorsan med familj, vilket var mycket, mycket trevligt. Kvällen spenderades framför den gamla Wes Craven-rysarn The People Under the Stairs (1991). Den är inte direkt läskig utan mer spännande, rolig och lagom flummig.

Igår blev det bio, The Dark Knight Rises så klart! Den levde upp till förväntningarna och jag kan till och med tänka mig att se den på bio en gång till, så bra!

fredag 27 juli 2012

Två tecknade, gamla favoriter

The Last Unicorn (1982)

The Last Unicorn är en favorit bland gamla tecknade filmer. Den handlar alltså om den sista, fria enhörningen, som får reda på att en ond kung har tillfångatagit alla de andra enhörningarna. Enhörningen slår följe med en trollkarl och de beger sig ut på jakt efter kungen och enhörningarna. Men det slutar inte där utan när de kommer fram till den onda kungens slott förvandlar trollkarlen enhörningen till en ung kvinna, som en förklädnad i och med att kungen annars skulle tillfångata henne. Så klart finns det en prins med i handlingen (den onda kungens son), som förälskar sig i den vackra kvinnan. Alltså lite knepigt, men romantiskt och spännande!

The Last Unicorn är ganska sorglig, men stundtals också riktigt rolig. Den är nog mer lämplig för ungdomar och vuxna än barn. Jag älskar för övrigt musiken och låtarna i filmen även om de är ganska cheesy. Jeff Bridges, Christopher Lee och Mia Farrow är några av skådisarna som gör rösterna. 


Sedan har vi den underbara, mysiga filmen The Secret of Nimh (Brisby och Nihms hemlighet). Den handlar om en liten åkermus, mamman Mrs Brisby, som ber de mystiska, intelligenta råttorna om hjälp med att flytta hennes hem på åkerfältet innan det förstörs av skördemaskinerna.

The Secret of Nimh är riktigt spännande och passar både vuxna och barn... Kom på att jag nog måste se om den igen, det var ett tag sedan och den är verkligen himla, himla bra.

torsdag 26 juli 2012

Väder och sånt

Alltså, vad hände med gårdagen som typ skulle bli den varmaste, finaste dagen på hela året?! Den var ju fin ett tag, men just då satt man ju instängd på kontoret. Självklart mulnade det på när jag och tjejerna väl skulle sätta oss ute och picknicka. Men men, vädret är ju inte allt här i livet...




Är det förresten någon som har missat att en av världens bästa TV-serier, Breaking Bad, har startat igen? Den femte och sista säsongen startade för ett par veckor sedan och hjälp vad bra det är. Se, se, se!

onsdag 25 juli 2012

Dagens biopremiär - The Dark Knight Rises


Idag har nya Batman, The Dark Knight Rises, biopremiär! Jag tror att den kommer att vara riktigt bra och ser fram emot 2 timmar och 45 minuters njutning. Tom Hardy som skurken, oh yes!

Löning!


Löning... och vips, så var ett par prickiga Converse beställda!

Idag är det annars onsdag och då är det So You Think You Can Dance som gäller.  I kvällens avsnitt får man reda på vilka som går vidare till den riktiga tävlingen. Jag hejar på poppern Cyrus, han är så himla grym! Se här bara!

Förutom SYTYCD, som startar först kl 22.00, blir det först jobb och efter det kanske parkhäng, för idag ska det visst bli riktigt, riktigt varmt. Äntligen!

torsdag 19 juli 2012

Lite Paris



Et voilà, ännu en Parisbild! Denna tog jag när vi svängde förbi fina Luxembourg-parken.

Jag älskade verkligen att promenera runt i Paris, vilket vi gjorde... A LOT! Att promenera runt är nog favoritgrejen när vi är utomlands samtidigt som vi ofta bannar oss själva för att vi tar ut oss alldeles för mycket, men det är vår grej liksom ;)

Jag har förresten inte så många egna Paristips, men jag gillade frukoststället Breakfast in America (finns på två ställen). Deras frukost stod man sig på hur länge som helst, ja, i alla fall på omeletten, som förutom rostat bröd serverades med massor av stekt potatis (man kunde i och försäg vara nyttig och byta ut potäterna mot tomat, men nä). Bland de olika restaurangerna vi testade gillade jag nog Chez Josephine bäst. Hamburgaren, mm-mm! Restaurangen låg vid det livliga, lilla torget Place du Marché Sainte-Catherine.

Nu sitter man här och vill ut och resa igen, men jag har tyvärr inget mer inbokat utan det blir nog till att stå ut till nästa sommar då det förhoppningsvis blir New York igen (peppen!).

onsdag 18 juli 2012

Tips på film för en regnig sommardag m.m.

Jag, en starbuckslatte och Seine

Tillbaka på jobbet efter fyra veckors härlig semester. Det enda jag känner att jag kan klaga liiiiite på är vädret, men vi fick en dos "riktig" sommar när vi var i Paris. Paris var för övrigt underbart!

Eftersom vädret är lite fram och tillbaka i Sverige just nu tänkte jag, för en eventuell regnig dag, rekommendera filmen The Descendants (2011). George Clooney spelar advokaten Matt King som är bosatt på Hawaii med fru och barn. Matts fru hamnar i koma efter en allvarlig olycka och han måste då hand om och få bättre kontakt med sina två döttrar samtidigt som han får reda på att frun har varit otrogen. En drama med en glimt om hur en vardag kan se ut för en familj på Hawaii.

För den som vill ha lite mer spänning kan jag varmt rekommendera Chronicle (2012). Filmen handlar om hur tre vanliga tonårskillar får superkrafter (efter att ha gått ner i ett mystiskt hål i marken) och om hur de hanterar de nyvunna krafterna samt tänjer på gränserna allt eftersom de blir starkare. Se trailern här, som ger en bättre bild av filmen än min lilla beskrivning.