fredag 31 augusti 2012

Seritetips - The Good Wife

The Good Wife (2009)


Jag har kommit till ungefär mitten av säsong två av dramaserien The Good Wife. Serien handlar kort om advokaten Alicia Florrick, hennes medarbetare (bl.a. advokaten Will, som hon hade en "grej" med under college) samt om hennes otrogna man, en välkänd åklagare, som också hamnar i finkan ett tag för fuffens affärer.

Jag kände på mig att det skulle vara en bra serie, men den är riktigt, riktigt bra. Ett serietips för den som vill stanna inomhus nu när höstrusket närmar sig.

Freitag!

Gårdagens dagens

Ljuva fredag är här igen! Idag blir det hemmakväll i soffan för hela slanten med burgare, cola och glass.

Men först ska det drickas cappuccino och jobbas!

torsdag 30 augusti 2012

Norberg



Fina vyer i Norberg

Jag var i lilla Norberg i helgen som gick och det var ju ett riktigt fint litet ställe. Elsa Anderssons konditori, som nästan alla här hemma verkar känna till, var ingen besvikelse. Stort plus för deras budapestbakelse, vilken innehöll hallon istället för tråkig mandarin.


"Instagrammat" från Elsa Andersson kondit

Sändningstider

Inte mitt bästa ögonblick, men jag bjuder på den ;)

Jag har gått och blivit mer rödhårig igen. Det höll ju nästan på att gränsa till blont där ett tag, vilket jag inte har haft på typ 15 år (!). Men nu så, nyfärgad och happy happy!

Förresten, Kanal5 har fått för sig att byta sändningstid för So You Think You Can Dance från onsdagar till kl 19.10 på söndagar. Jahapp, då har man säkert missat några avsnitt eller i alla fall ett par... Jag hatar när kanaler bara byter sändningstider så där (I know, ilandsproblem).

tisdag 28 augusti 2012

Oj oj!

Ida Sjöstedt vår/sommar 2013

Hejsan hoppsan, det har gått över en vecka sedan det förra inlägget! Det har varit hektiska tider, men nu är jag (typ) tillbaka.

Just nu är det modevecka i Stockholm och jag kollade precis in några bilder från Ida Sjöstedts visning. Ida har ofta så himla vackra, söta och romantiska kreationer. Ensemblen ovan (bilden är lånad från Saras blogg) var ju bara så fin. Älskar håret!

fredag 17 augusti 2012

Oz: The Great and Powerful



Igår flippade vi runt mellan TV-kanalerna och hamnade mitt i programmet Hollywood Buzz, som visade några klipp från en film som verkade mycket lovade. Det var klipp från Disneyfilmen Oz: The Great and Powerful, som handlar om hur trollkarlen kom till Oz och blev härskare där (alltså en prequel till The Wonderful Wizard of Oz).

Sam Raimi som står för regin och han har ett gäng bra skådisar med sig, t.ex. James Franco, Michelle Williams och Rachel Weiz och några till. Biopremiären verkar dock vara först under 2013 så man får ha tålamod och vänta ett tag. Trailer finnes här.

torsdag 16 augusti 2012

Säsongspremiärer i höst


Ganska snart, här i slutet av september, börjar några av favoritserierna igen: Dexter och Homeland. Homeland går in på sin andra säsong och Dexter går in på sin sjunde, och sista kanske..? Det känns i alla fall som att det börjar bli dags för ett avslut för Dexter, även om det fortfarande är riktigt bra, men förra säsongen kändes lite trött. Bänkad kommer man i alla fall att vara när de båda serierna startar.

tisdag 14 augusti 2012

Tisdagens TV-tips

When You´re Strange (2009). Bild härifrån

Ikväll kl 22.45 på SVT1 visas dokumentären When You´re Strange om The Doors (berättarröst: Johnny Depp!). Sevärd dokumentär oavsett om man gillar The Doors eller inte.

måndag 13 augusti 2012

Silver

Franska Vogues silvriga aprilnummer 2012... kändes lite passande ;)

Ja, det blev ju silver för herrlandslaget i handboll i gårdagens OS-final mot Frankrike. Väl kämpat och en ganska spännande match.

Helgen har nästan helt och hållet spenderats i soffläge. Gårdagen tog ju priset, vi tog oss bara upp och ut för att inhandla middag (hämtmat dessutom). I fredags och lördags var det i alla fall lite mer aktivitet. Jag och tjejerna såg skräckisarna The Descent (2005) och The Descent: Part two (2009). Jag har ju sett dem förut och The Descent, den första filmen, den kan jag verkligen rekommendera. Den handlar om ett tjejkompisgäng som ska utforska ett grottsystem och därnere går det lite snett. Jag behöver inte säga så mycket mer för det är ju alltid roligare att se en film och inte veta så mycket om den. Kommentar om uppföljaren? Visst har den enstaka spännande stunder, men annars känns den mest onödig.

fredag 10 augusti 2012

Fredagens TV-tips


Cate Blanchett som Elisabeth (1998)

Dagens, eller kvällens TV-tips är såklart OS-handbollen kl 18.00. Vad har vi i filmväg, jo, Elisabeth! Det är verkligen en favoritfilm och Cate Blanchett spelar riktigt bra. Ett spännande, intrigfullt drama. Går på SVT2 kl 21.30 och är en del av den brittiska filmveckan.

torsdag 9 augusti 2012

OS-handbollen

Bild härifrån

Jag skäms lite, jag har liksom gått och totalmissat (som den stora handbolls-fanen jag faktiskt är) att det har gått riktigt bra för herrlaget i OS-handbollen. Igår besegrade de Europamästarna Danmark och är alltså klara för semifinal mot Ungern imorgon kväll, vilket jag bara måste se! Yay!

onsdag 8 augusti 2012

Dagens TV-tips

Stolthet och fördom (2005)

SVT2 har brittisk långfilmsvecka och ikväll kl 21.30 visas filmen Stolthet och fördom (Pride and Prejudice), den med Keira Knightley. Den är riktigt, riktigt bra! Vacker, romantiskt och ja, en fin film helt enkelt. Det andra TV-tipset är, och brukar vara på just onsdagar, So You Think You Can Dance (Kanal 5 kl 22.00).

Pastelligt

Bild härifrån
En fin bild så här på onsdagsmorgonen...

måndag 6 augusti 2012

Kolmården

Eh, ja... bakom mitt huvud ligger alltså en tiger

Hola! I lördags hängde jag med brorsan + familj till Kolmården. Vad kan det vara, typ 25 år sedan sist?! Det var i alla fall en riktigt trevlig dag med bl.a. många ät- och fikapauser samt två turer med safarilinbanan och ett berg- och dalbaneåk.

Annars var helgen bara lugn och härlig. Jag och Erik grillade igår och tog med oss maten in framför Wrath of the Titans (uppföljaren till The Clash of the Titans). Vi hade inga förväntningar what so ever, men den var lite lagom underhållande. Kanske t.o.m. bättre än ettan.

fredag 3 augusti 2012

Serietips - The Good Wife

The Good Wife

Nu har jag klämt den första dvd-skivan i boxen med TV-serien The Good Wife. Jag måste säga att det är en riktigt bra dramaserie så här långt! Julianna Margulies spelar hemmafrun Alicia, som tidigt gav upp sin advokatkarriär för familjens skull, men som nu som måste axla rollen som familjeförsörjare efter att hennes man (känd åklagare) hamnar i fängelset. Alicia startar på en bekants advokatbyrå där vi får följa med henne i intressanta, spännande fall, samtidigt, som hon måste gå vidare med livet efter hennes mans korrumptionsskandal och otrohetsaffärer.

Det finns tre säsonger än så länge av The Good Wife och den fjärde startar nu i höst.

torsdag 2 augusti 2012

Gårdagen m.m.

Grill  (bild härifrån)

Igår firade vi Susanna med middag och en efterföljande drink på Grill. Grill är ju så himla, himla fint! Galen och mysig inredning. Och drinken, ja, den var riktigt god!

Idag efter jobbet har jag en välbehövd klipptid. Det kanske ryker lite mer än vanligt den här gången... eller ja, kanske aaaaningen mer (feg). Sedan behöver jag hitta en toning i någon ljusare kopparröd nyans, men det är lättare sagt än gjort. Jag vill ju tona själv en här gången så att jag sparar in lite pengar, men hittar jag ingen bra toning blir det banne mig till att be frissan att göra´t, även fast det kostar en del.

Nu - lunch!