måndag 24 september 2012

Emmygala

January Jones i klänning signerad Zac Posen (bild från style.com)

I går gick årets Emmygala av stapeln! Såklart gillar man ju att Claire Danes vann en Emmy för bästa, kvinnliga huvudroll i en dramaserie för sin insats i grymma Homeland (även om Julianna Margulies i The Good Wife hade varit ett bra val också).

Snyggast på röda mattan? Det var nog January Jones (Mad Men), men det var överlag många snygga outfits på röda mattan.

Fyndat på Asos!

Converse "en masse" (bildkälla)

Asos.com har precis avslutat sin 25-procentiga rea på skor, väskor och halsdukar m.m. Timmen innan rean tog slut slog jag till på ett par Converse (igen!). Denna gång ett par vanliga, "high tops" i marinblått. Jag köpte ju ett par prickiga, lågskaftade Converse, i somras, men don´t get me wrong, jag älskar dem! Dock kan de prickiga stundtals bli lite svårmatchade så därför fick det bli ett par enfärgade också. Endast 364 kr gick de på, med frakt och allt, som hittat!

Asos har för övrigt nästan alltid bra priser på Converse samt att det är fraktfritt! Grymt!

fredag 21 september 2012

Fredag!

Hej hej photo booth!

Det är fredag och på agendan står... nej, jag har faktiskt inga planer, vilket är så himla skönt! Jag ska bara ta dagen som den kommer (ja, alltså efter att jag har jobbat). Jag kanske tar mig hem och ser filmen Friends with Kids, som jag hyrde förra lördagen, men som jag aldrig hann se. Den innehåller en hel del skådisar från Bridesmaids och verkar lite kul och småmysig. Eller så klämmer jag en massa avsnitt av The Good Wife (tredje säsongen). Eller så händer något annat kul, vi får helt enkelt se.

onsdag 19 september 2012

Dagens musik

40-talsmode, bild från Lifetime Magazine
I dag jobbar jag med 40-talsmusik i högtalarna. Vackert, vemodigt, men också trallvänligt! Spotifylistan är skapad av Sandra och hittas här. Sandras 50- och 60-talslistor rekommenderas för övrigt också.

tisdag 18 september 2012

Londons modevecka

Fint från Londons modevecka, bild från Harper´s Bazaars hemsida

Londons modevecka håller på för fullt och en av mina favoritsysslor är att kolla in modeveckornas alla street style-bilder. Allra först brukar jag surfa in och kolla bilderna som Mr. Newton har tagit för Harper´s Bazaar. Kolla in här!

Hyrtips - 21 Jump Street


Gissa vem som såg 21 Jump Street-filmen i helgen? Jag erkänner, jag!

Filmen var faktiskt ganska rolig och rekommenderas om man är sugen på något lättittat med skratt samt lite action. Jag tycker vidare inte att man behöver ha sett TV-serien för att förstå alla skämt, men visst, vissa skämt fattar man väl bättre om man har lite koll på serien. Trailer finnes här.

fredag 14 september 2012

Fredagsfilm - The Goonies


Igår var det världens mest perfekta höstdag med sol och värme. Jag hade turligt nog lyckats pricka in en semesterdag och spenderade den med min svägerska och brorson. Vi promenerade runt hela stan, åt och fikade gott (träningsvärk i både ben och i armar efter att ha burit runt på Oscar). I dag, ja, inte lika bra väder. Regn och blåst! Sådant här väder kan ju i och försäg ha sin charm också. Man kan ju mysa ner sig i soffan framför en bra rulle, vilket jag och tjejerna ska göra ikväll. Rödvin och gamla äventyrsfavoriten The Goonies!

onsdag 12 september 2012

Kostymdrama

Keira Knightley i en bild från filmen Anna Karenina

Jag är ju en sucker för kostymdrama och just nu går jag och väntar på filmen Anna Karenina med Keira Knightley och svenska Alicia Wikander. Jag får dock vänta ett bra tag för den har sverigepremiär först i början av nästa år...

tisdag 11 september 2012

Veckans biopremiär - Lawless

Lawless (biopremiär den 14 september)

Det har inte varit så mycket intressant i bioväg den senaste tiden, men nu på fredag har Lawless premiär. Filmen handlar om ett gäng bröder som dealar sprit under förbudstiden i USA och bland skådespelarna hittar vi favoriter som Tom Hardy och Gary Oldman. Vidare är det John Hillcoat som står för regin. Hillcoat har ju bl.a. regisserat postapokalyptiska The Road och den australiensiska "western" The Proposition (med manus av Nick Cave).

Jag har inte sett Lawless än, men det får ändå bli veckans biotips.

Sons of Anarchy m.fl.

Sons of Anarchy

Ikväll startar den femte säsongen av Sons of Anarchy (på amerikansk teve) och framöver är det dags för nya The Office, Homeland och Dexter och säkert många till. En härlig tevehöst!

Vi såg förresten klart på den första delen av säsong fem av Breaking Bad här om dagen. Denna säsong skulle ju vara den sista och det ÄR den sista, men de gör en liten fuling och tar paus efter 8 avsnitt och fortsätter säsongen först nästa år. Liiiite jobbigt! Men men, det är fortfarande en grym serie så man får ha tålamod och gilla läget samt gilla att det blir en något längre säsong (16 avsnitt).

måndag 10 september 2012

NY Fashion Week septemer 2012

Från vogue.com

Fin look på modellen So Young Kang under New Yorks modevecka! En kortärmad, stickad tröja, står högt upp på vill-ha-listan.

fredag 7 september 2012

Robinson-finalen


På jobbet med min cappucino. Fredag är det också, härligt!

Bara en kommentar om gårdagens Robinson-final (som redan är ganska omdiskuterad på nätet). Alltså sämre och tråkigare finaltävling får man leta efter, och att Mirre går och vinner den! Nej, usch! Då höll jag faktiskt mer på Robinson-Robban. Anna, favoriten, kom på en delad tredjeplats.

torsdag 6 september 2012

Serier man skäms för..?


Nästan alla av oss har väl serier vi följer någorlunda, som man kanske inte riktigt vågar skrika ut att man tittar på. Eller? Det är ju liksom lättare att säga att man tittar på mer "kreddiga" serier som t.ex. grymmaste Breaking Bad, Dexter, The Wire, och Big Love. Jag har i alla fall ett par serier man gärna inte pratar högt om (eller egentlingen spelar det väl ingen roll, men men), som Gossip Girl och den nya favoriten Vampire Diaries. Vampire Diaries är ont mot gott och college/kärleksdrama i ett. Underhållande helt enkelt. Gossip Girl, ja, dramatik, kärlek och snygga kläder!

Apropå kvalitetsserier och kanske mindre bra serier. Jag och Erik hade ett Robinsonmaraton i helgen. Vi klämde hela åtta avsnitt på raken! Robinson-robban är ju tillbaka samt gamla favoriter, som Leif och Anna. Ikväll är det final och det är spännande, mycket spännande! I alla fall för en Robinson-fan (som jag)!

tisdag 4 september 2012

Suspiria

Jessica Harper som Suzy Bannion i Suspiria

Äntligen har man fått ändan ur vagnen och sett Argentos kultrysare Suspiria från 1977. Filmen handlar om en amerikansk balettstudent, som kommer in på en balettskola i Tyskland, vilken visar sig styras av häxor. Ungefär så.

Suspiria var kanske inte riktigt min smak vad gäller rysare, men den var ändå ganska spännande och kul att se. De färggranna och livliga miljöerna/inredningen gillade jag verkligen och ett plus för den stämningsfulla musiken av Goblin.

Gårdagens köp

Bild från zara.com

Igår efter jobbet spenderade jag en härlig kväll på stan med mamma och vi fick sällskap av brorsan, svägerska samt lilla Oscar, som glatt diggade butikernas musikval från vagnen (det verkade så i alla fall). Vi startade med ett besök på Zara och där slog jag till på denna (bilden) finfina jacka. Eller alltså, jag var/är osäker på gulddetaljerna eftersom jag alltid har föredragit silver... men jag tror det är en keeper, eller vad sägs?