onsdag 31 oktober 2012

Veckans planer

Idag sportar jag en knut (som de flesta andra dagar man när man inte hinner tvätta håret)

Onsdag eftermiddag och det börjar närma sig hemgång, eller snarare, det börjar närma sig ett pass pilates. Det ska bli himla skönt och efter det ser jag fram emot middag framför två, sparade avsnitt av Downton Abbey. Annars är veckan nååågot kortare i och med att det är halvdag på fredag och då hoppas jag på shopping eftersom jag och Erik var tvungna att ställa in turen i lördags. Sedan, på lördag, är det kalas för finaste brorsonen som fyller 1 år. Uj, vad tiden har gått fort (men den gör väl det när man blir äldre, eller sägs så i alla fall och känns så). Anywho, nog med längtandet till helgen och dags för kaffepåfyllning!

Om jag hade en slant över...


Ja, då skulle jag unna mig en leopardmönstrad väska från Louis Vuitton (*drömmande suck*).

Btw. Alltså, Brad Pitt i reklamfilmen för Chanel No 5... ganska pinig, eller är det bara jag? Det kanske är meningen att den ska vara lökig, man vet ju aldrig nu för tiden.

tisdag 30 oktober 2012

Animerat och action

Bildkälla


Rango (bildkälla)




I helgen blev det en del film, bl.a. Rango, som jag hade fått för mig skulle vara ganska dålig. Rango överraskade dock och var riktigt kul. Den hamnar inte direkt i toppen om man listar animerande långfilmer, men är värd en rekommendation. Vi såg också actionklassikern, med den berömt långa skjutscenen, Heat. Heat höll fortfarande, men kanske är lite väl lång (2 tim, 50 min). Bra är den i alla fall.

fredag 26 oktober 2012

American Horror Story och lite annat

Från American Horror Story säsong 2 (Asylum)

Fredag! Det innebär t.ex. ett nytt avsnitt av amerikanska The Office. Sedan har ju nya American Horror Story startat och denna gång kretsar handlingen kring ett hemsökt mentalsjukhus. Till den nya säsongen efterlyser jag mer spänning och en bättre handling samt att det ska vara mer "kisa-mellan-fingrarna-läskigt".

Lönen har för övrigt kommit och så här i höstrusket blir man ju extremt sugen på en ny höst/vinterkappa. Jag har en vinterjacka jag gillar till när det blir riktigt, riktigt kallt, men något mellanting skulle ju sitta fint. Jag gillar den här från COS. Sedan finns ju väldigt många fina på bl.a. ASOS (ASOS är ju för övrigt grymt, fraktfritt från England liksom). Vem vet, kanske man slår till på en kappa under morgondagens shoppingtur. Fast jag är nog lite mer inställd på ett par nya jeans, ett par nya favoritjeans.

onsdag 24 oktober 2012

Downtown Abbey säsong 3

Michelle Dockery, som svala, vackra Mary i Downton Abbey

Hur kan jag ha missat att Downton Abbey har börjat igen (för över en månad sedan)?! Vi pratar alltså den nya, tredje säsongen. SVT börjar sända det första avsnittet den 3 november så jag kan väl lika gärna vänta tills dess. Förresten så är det klart att Homeland får en tredje säsong. Jag älskar ju den serien, men är lite kluven till att den ska fortsätta. Även om man självklart vill se mer så vill man ju gärna också att en serie slutar när den är på topp, som nu.

tisdag 23 oktober 2012

Gårdagens avverkade serier

Yvonne Straovski som Hannah McKay i Dexter

Det blev bara Dexter igår, Homeland får sparas till en annan kväll. Men åh vad spännande Dexter är, sjunde säsongen kickar ass med den förra! Jag undrar förresten vad karaktären Hannah McKay, som introducerades i förra veckans avsnitt, kommer att överraska med. Det känns som att Hannah och Dexter har fått någon slags kontakt och att de kommer att ha mer med varandra att göra.

Jag började se nya Vampire Diaries igår också, de två första avsnitten av den fjärde säsongen. Jag vet, pinsamt, men who cares!

måndag 22 oktober 2012

Kvällens TV-serier


Dexter och Debbie (ja, från serien Dexter)

Vad har man att se fram emot ikväll då? Jo, ett helt nytt avsnitt av både Dexter och Homeland (att man kan bli så glad för något så litet egentligen). Innan hemgång ska dock nytt, gott kaffe inhandlas. Kanske från Johan & Nyström, har ännu inte bestämt mig. Ha en fin kväll!

En förklädd Carrie på CIA-uppdrag i Homeland

Från i fredags


I fredags hade bästaste killen (min Erik!) releasefest för debutplattan med Aoria och det var en mycket, mycket trevlig kväll. Så här såg jag för övrigt ut. Håret, som fixades dagen innan, fick en ljus, kopparorange ton.

torsdag 18 oktober 2012

Färg och klipp

Florence Welch
Taylor Tomasi Hill
Idag ska några centimeter på håret ryka och färgen ska fräschas till. Jag är fortfarande inne på Taylor Tomasi Hills snygga färg, men jag vet inte om man kan få till den i mitt hår så vi får se. Annars är ju Florence Welchs färg superfin den med. Vi får se, oftast brukar min kära frissa få bestämma lite som hon vill och det blir alltid jättefint.

Först ska det dock jobbas, chopp chopp!

onsdag 17 oktober 2012

Margiela + H&M


Jag kollade precis in ett gäng bilder från Margiela-kollektionen för H&M, som släpps den 15 november. Inget är direkt i min stil, men det finns mycket som är fint att titta på. Jag gillar nog mest den här oversizade skepparrocken. Bilderna kommer från Agnes blogg.

Sverige-Tyskland 4-4

Förlåt, men jag bara måste hoppa på hysterin om gårdagens fotbollsbragd. Sverige ligger under med hela fyra mål för att sedan avsluta med oavgjort... MOT TYSKLAND! Så himla unbelievable, grymt jobbat!

Från sjätte säsongen av Gossip Girl (bild från tvguide.com)

Nogsnackat om fotbollen och till något heeeeelt annat! Ikväll ska jag fortsätta att kolla in intrigerna och glamouren i den sjätte och sista säsongen av Gossip Girl.

tisdag 16 oktober 2012

God morgon!


Sitter på jobbet med en morgoncappuccino och ser fram emot kvällens häng med tjejerna. Vi har siktat i oss på en tisdagsburgare på Bara Bistro på söder. Hej så länge!

fredag 12 oktober 2012

En liten teckning

Av mig (och lite redigerad i favoritappen Instagram)

Jag hade lite tid över här på jobbet och fick inspiration från alla fina foton i The Sartorlialist-bloggen och "vips" så hade man en liten skiss i anteckningsblocket. Det är inte ofta jag orkar rita nu för tiden så jag är glad när väl lusten faller in.

torsdag 11 oktober 2012

Elizabeth Olsen

Elizabeth Olsen i Bullett Magazine (foto: Jeff Bark)

Tvillingarna Olsens lillasyster Elizabeth är med i Bullett Magazines höstnummer, som innehåller en rad vackra bilder. Elizabeth imponerade ju stort i den obehagliga, men bra, Martha Marcy May Marlene. Jag såg för övrigt att Elizabeth ska vara med i en amerikansk version av den sydkoreanska filmen Oldboy. För övrigt också en riktigt, riktigt bra film, men också obehaglig och jobbig.

En gammal 90-talsfavorit

Point Break, 1991 (bildkälla)

I tisdags var det filmkväll med tjejerna och vi tittade på Point Break, en gammal actionfavorit! Keanu Reeves spelar polisen Johnny Utah, som infiltrerar ett surfargäng i jakten på en rånarliga, och vi ser Patrick Swayze som surfgurun Bodhi.

Point Break höll faktiskt fortfarande, men visst fnissar man stundtals åt Keanu Reeves inte alltid så perfekta skådespeleri. En kul grej vi för övrigt upptäckte, medan förtexterna rullade, var att det är Kathryne Bigelow som står för regin (alltså regissören till grymma The Hurt Locker).

tisdag 9 oktober 2012

DVD-tips - Prometheus


I förra veckan kom Ridley Scotts Prometheus ut som köp- och hyrfilm. Prometheus är ingen ny "Alien-film", men visst har den vissa kopplingar.

Jag förstår om Prometheus verkligen kom till sin rätta på en bioduk, men det fungerade även hemma i TV-soffan (blue-ray såklart!). Prometheus var riktigt bra på sina ställen, speciellt den första halvan var spännande, men sedan kändes det som att de skulle klämma in alldeles för mycket på för kort tid. Så filmen tappade alltså lite för mycket för att kunna få en fyra, MEN den får en trea eftersom den trots allt är sevärd. Btw, Noomi Rapace gjorde en bra insats.

fredag 5 oktober 2012

Fredagsstil


Så här ser man ut idag då. "Myströja" på och lite finare leopardmönstad kjol till det. Det kanske inte så syns jättetydligt, men i alla fall.

torsdag 4 oktober 2012

Alla dessa säsongspremiärer

Här går det undan med avklarade säsongspremiärer, allt från Sons of Anarchy till amerikanska The Office och en drös till.


De första tre avsnitten av Sons of Anarchy, tunga!

Första avsnittet av Homeland säsong 2, lovande!

Första två avsnitten av The Office, roliga!

Dexter säsong 7

Sjunde säsongen Dexter, första avsnittet! Uj, spännande!

Vad återstår att se, jo, Fringe hade premiär förra fredagen så det måste man ju ta och kolla upp. Det vore nice om de kunde få ihop alla bitar till ett bra slut eftersom det är sista säsongen, men det tror jag att de kan.

Höll nästan på att glömma den tredje säsongen av Boardwalk Empire! Har inte hunnit se, men andra säongen slutade ju med en mycket spännande cliffhanger så jag ser fram emot att att se vad de kommer att göra av den här säsongen.

onsdag 3 oktober 2012

Taylor Tomasi Hill

Taylor Tomasi Hill (bildkälla)

Ska färga och klippa mig om ett par veckor och jag totalfastnat för Taylor Tomasi Hills hårfärg, så himla fin! Taylors stil också, den är nästan alltid snygg och inspirerande!

God morgon!

En trött dagens ;)

Här är jag i en ganska ny tröja från H&M (249 kr). Gillar att den är i collegetröjmaterial, men med finare tyg framtill. Ja, det var nog bara det för nu.

tisdag 2 oktober 2012

Oscarsvärd 2013

Från filmen Ted (2012) med Mark Wahlberg

Imorse på väg till jobbet drogs mina ögon till en notis i Metro om att nästa värd för Oscarsgalan blir Family Guy-skaparen, Seth McFarlane. Inget glädjebesked direkt! Jag har försökt, kanske skrattat enstaka gånger, men klarar bara inte av Family Guy. Det främst p.g.a. huvudkaraktären Peter, han är ju bara så äcklig, barnslig och ja, enerverande. Åter till Seth MacFarlane som Oscarsvärd, hur kommer det att bli? Ja, räkna med en hel del låga och äckliga skämt. Eller så det blir det överraskande bra. En får se...

Apropå Seth McFarlane, hans filmregissörsdebut, Ted, har premiär i morgon. Den verkar kanske lite småkul, men jag kommer inte att köa efter en biobiljett utan ser den nog snarare hemma i soffan.

En vecka och två biofilmer senare

"Merida" från Brave
Från Looper

Över en vecka har gått sedan det förra inlägget och vad har man gjort under den veckan? Jo, varit på ett par dagars jobbnätverkande i Lund och Malmö, hängt med tjejerna, gjort en liten roadtrip med Erik till Gripsholms slott samt gått på bio hela två gånger.

Den första biofilmen som avverkades var Looper, en actionfilm med bra skådespelarinsatser à la Bruce Willis, Joseph Gordon-Levitt (som för övrigt var så sminkad så att det nääästan inte gick att känna igen honom) och Emily Blunt. Looper var spännande, men den innehöll en del onödiga spår, dock ger jag den en trea eftersom jag tycker att den är sevärd.

Den andra filmen jag såg på bio var den animerande Pixarfilmen Brave. Den handlar om den irländska prinsessan Merida, som inte vill giftas bort och som får hjälp av en häxa med en trollformel, vilken ska göra så att Meridas mamma ändrar uppfattning och inte vill gifta bort henne. Brave var spännande och fin, en film som gränsar till en fyra.