onsdag 28 november 2012

Snart är det jul!!

Den här juliga korvkiosken gick jag förbi på Nybrogatan :)

Tänk att det bara är några få dagar kvar till första advent?! I love it! Vi tjuvstartade i och försäg redan i lördags och hade en julmysig glöggfest med kompisar. Band annat så provtestades glöggen Blossa 12, den med yuzu- och ingefärssmak. Mycket god! Vi testade även en lakritsglögg, som jag var aningen skeptisk mot, men som visade sig va god den med. Sedan åts det massor av pepparkakor och annat med pepparkakssmak, som t.ex. juldammsugare. De smakade nästan precis som pepparkaksdeg, alltså grymt gott!

tisdag 20 november 2012

Några filmtips!

Det blev ett par filmer i helgen och, ja, som vanligt en hel del med serier.

Från ParaNorman (2012)

Först ut - ParaNorman, en riktigt bra leranimerad film! Filmen handlar om Norman, en mobbad liten kille som kan se och prata med döda. Filmens handling är fin och vidare är karaktärerna levande och roliga. Ett litet plus för den bra musiken.

Keira Knightley, som Sabina Spielrein, i A Dangerous Method (2011)

I söndags kollade jag också in A Dangerous Method, av David Cronenberg. Ett helt ok drama med fina skådespelarinsatser av Keira Knightley, Michael Fassbender och Viggo Mortensen. Filmen är verklighetsbaserad och handlar om Carl Jungs och Sigmund Freuds vänskap samt deras "falling out" och om psykoanalysens födelse.

I serieväg blev det ganska många avsnitt av den nya (för oss) komedifavoriten, Louie. Jag såg dessutom klart den tredje säsongen av Nurse Jackie. Bra grejer!

fredag 16 november 2012

Bästa dagen, fredagen!

Fredagskvällen kommer att spenderas framför någon bra film hemma i skönaste TV-soffan. Och om man hinner, innan man (dvs. jag) slocknar i soffan, ja då blir det nog ett avsnitt av Sons of Anarchy och kanske ett *harkel* Vampire Diaries.

Bild lånad från Emmas blogg, emsedge.elle.se

Förresten så fredagsshoppade jag på nätet imorse ("ooops"). Jag tyckte att denna tröja, den vinröda tröjan (nr. 4 på bilden) från H&M:s rea, skulle sitta fint till när minusgraderna börjar smyga sig på . Det var förresten längesedan jag körde på polo...

Ah, ja, trevlig helg på er!

torsdag 15 november 2012

Ett inlägg om hamburgare (och tisdagar)

Från Grill i tisdags (mitt fina sällskap)

För den som brukar tycka att tisdagar är tråkiga kan jag tipsa om vad jag och tjejerna brukar hitta på för att göra dem lite roligare. Vi brukar passa på att gå ut och äta på tisdagar och det har råkat bli så att vi ställer in oss på just hamburgare. Begreppet "tisdagsburgare" har således blivit myntat.

Tisdagen den här veckan slog vi till på en lyxigare variant och gick till Grill. Jag är ett stort fan av Grill, men dessvärre fick en i vårt sällskap en ganska ljummen, nästan kall, hamburgare. Min hamburgare var dock precis så som jag vill ha den, en mediumstekt burgare som var saftig och god. Ett extra plus för den smarriga barbequesåsen!

För den som kanske vill ha en mer prisvärd, men fortfarande mycket god hamburgare, gå till Bara bistro på söder! När vi ändå är inne på hamburgare så måste ju även hyfsat nyöppnade Flippin´ Burger nämnas. Jag har i och försäg bara varit där en gång, men åh va god den hamburgaren var!

onsdag 14 november 2012

Två hyfsade komedier

Från filmen Ted
I helgen avverkades två ganska nya komedier: Ted (Family Guy-skaparens första långfilm) och The Watch (Ben Stiller m.fl.)

Ted står för den mer grova humorn, som man känner igen från Family Guy och då ska nämnas att jag verkligen inte är någon stor Family Guy-fan (snarare raka motsatsen). Om jag bortser från det så är Ted en ganska ok film innehållandes några enstaka, riktigt roliga delar. Når Ted över medelbetyg? Njaa...

Från The Watch

The Watch är som de flesta "Ben Stiller-komedier" och innehåller en hel del skön humor, men den når dessvärre inte heller över medelbetyg även om den är grymt kul på sina ställen. Lite roligt för övrigt är att Richard Ayoade är med i The Watch. Richard känner man annars igen från engelska The IT Crowd och han stod också för regin av den hajpade filmen The Submarine. En annan från The IT Crowd, som man har börjat se i amerikanska filmer (t.ex. i Bridesmaids), är Chris O´Dowd. Chris är för övrigt bäst i IT Crowd, särskilt här!

måndag 12 november 2012

Jazzbrunch

Från gårdagens jazzbrunch

Igår var jag på jazzbrunch på Södra Teatern och det var en riktig höjdare faktiskt. Bra brunchmat i en avslappnad atmosfär samt lagom mycket jazzspelande så att man kunde prata utan att behöva överrösta musiken alltför mycket. Jag säger bara dessertbordet, mm-mm!

onsdag 7 november 2012

Filmtips - Top Secret och Död snö


Top Secret! (1984)
Död snö (2009)

I helgen fick vi besök av grannarna och tillsammans hade vi en trevlig filmkväll med snacks och champagne (bra kombo!). Vi såg först komediklassikern Top Secret (Val Kilmers första film tror jag) och efter den slog vi till på den norska zombierullen Död snö. Top Secret är rolig, t.o.m. riktigt rolig på sina ställen, jag säger bara Swedish Bookstore. Död snö står sig ganska bra jämfört med andra zombiefilmer/rysare och är också värd en rekommendation. Död snö-trailer finnes här.

Restaurangtips - Miss Voon


Fullt upp på jobbet, men jag tänkte bara tipsa om restaurangen Miss Voon där jag var i måndags. På Miss Voon väljer man ett antal mindre rätter, nästa som tapas fast rätterna är asiatiska med en europeisk touch (ja, och rätterna är i och försäg dyrare än vanliga tapas). Skogssvamprätten med tryffel, my god va gott! Och pojkvännens tempuraräkor va verkligen inte dumma dem heller. Själva stället var riktigt soft det med.

Förresten så premiärar jag mina nya jeans idag, dessa från Acne. Aningen trånga just nu, som de ska vara i början, men jag gissar på att det kommer att bli en favorit i garderoben när jag väl "gått" in dem.

fredag 2 november 2012

Aoria

Aorias snygga debutplatta The Constant

Jag måste tipsa om bandet Aoria, som precis släppt debutplattan The Constant. Så grymt bra! Se så, gå in här och lyssna nu! Eller ta en titt eller lyssning på hemsidan: www.aoria.com

Listen to Aoria´s debut album The Constant right here! Or check out the website: www.aoria.com

torsdag 1 november 2012

Från Liv Tyler till The Hobbit

Liv Tyler, foto: Anton Corbijn

Råkade på Anton Corbijns kampanjbilder för G-Star Raw (för sommaren 2010) med Liv Tyler i spetsen. Riktigt fina! Då slog det mig, visst var det längesedan man såg Liv Tyler på film eller dylikt? Eller vänta, jag såg ju henne i filmen Super tillsammans med grymma Rainn Wilson (en flummig, kul men också ganska rå film), men annars har det väl varit glest sedan Hulken-uppföljaren? Jag kommer nog alltid att förknippa Liv som Arwen i Sagan om ringen-filmerna, en roll hon gjorde bra. Apropå Sagan om ringen-filmerna, snart är det ju dags för The Hobbit att gå upp på biograferna, första delen i alla fall. Åh, den boken va så himla mysig! Måste nog läsas om!