fredag 21 december 2012

Julfilm

Från Gremlins (1984)
I förrgår blev det en härlig favorit i repris, nämligen Ett päron till farsa firar jul (eller National Lampoon´s Christmas Vacation). Jag har nog sett den en gång om året, men den är fortfarande lika rolig. Chevy Chase alltså, grym!

Andra julfilmer eller filmer jag förknippar med julen är den första Gremlinsfilmen och The Nightmare Before Christmas. Sedan har vi ju Sagan om Ringen-triologin, som liksom känns som julfilm bara för att de alla hade biopremiär runt jul (min och Eriks plan är för övrigt att kolla in alla tre filmer under den kommande ledigheten och vi snackar såklart the extended versions).

En "julig" actionfilm jag gärna ser runt jul är Die Hard 2.

Sedan har vi de juliga, romantiska komedierna som t.ex. The Holiday. En trevlig, feel good-rulle med Kate Winslet (alltid bra!) och Cameron Diaz, som de gärna hade kunnat byta ut för min del, men men... Vi har hittar också julstämning i den romantiska komedin Välkommen till familjen (The Family Stone) med Sarah Jessica Parker, som spelar en reserverad affärskvinna som ska fira jul med sin pojkväns skruvade familj för första gången.

Vi börjar så här, men det kanske kommer några fler exempel senare. God jul så länge!

torsdag 20 december 2012

OBS! Gossip Girl-inlägg (för den som vill skippa)

Dan och Blair i säsong 5 (pic source)

Igår softade jag ner mig i soffan framför det senaste Gossip Girl-avsnittet, men det visade sig ju vara det allra sista avsnittet någonsin. Det var jag inte beredd på! Jag har ju vetat att det här var sista säsongen, men trodde kanske att säsongen skulle ta juluppehåll för att fortsätta igen i vår eftersom säsongen bara hade kommit upp i tio avsnitt.


Det sista avsnittet av Gossip Girl var dessvärre ganska dåligt. Ok, lite kul med några kända gästskådespelar-inhopp. Det kändes dock som att manusförfattarna pressade in massor med saker på alldeles för kort tid. Sista säsongen var överhuvudtaget dålig. Jag tyckte den förra säsongen och den innan var mer underhållande, som när Dan och Blair hade sin grej, men det var väl förutsägbart att det i slutändan skulle bli Chuck och Blair (tråkigt!).

Nu är det i alla fall slutskrivet om Gossip Girl!

onsdag 5 december 2012

Filmtips - A Royal Affair

A Royal Affair (bild från guardian.co.uk)

Jag tänkte kort och gott tipsa om det danska, verklighetsbaserade dramat En kongelig Affaere, eller på engelska - A Royal Affair. En fin, men tragisk kärlekhistoria mellan drottningen av Danmark (Alicia Vikander) och kungens läkare (Mads Mikkelsen) under andra halvan av 1700-talet. En solklar fyra!