måndag 25 februari 2013

Oscarsvinnare

Jennifer Lawrence vann bästa kvinnliga huvudroll

Det blev en svensk Oscarsvinst i dokumentärkategorin för Malik Bendjellouls Searching for Sugar Man, grattis! För den som är intresserad finns en lista med alla andra vinnare här.

Nu ska det jobbas, men sen blir det till att kolla in lite filmklipp och röda mattan-bilder från gårdagens Oscarsgala.

torsdag 21 februari 2013

Street style New York

Fin, matchande street style från New Yorks modevecka (bild från HB)

Som vanligt har Harper´s Bazaar samlat ihop ett gäng fina street style-bilder och för en stund sedan kollade jag in bilderna från modeveckan i New York. Förutom vissa svenska "bloggansikten" som Elin Kling och Marcella Mravec kände jag igen ett svenskt Top Model-ansikte, Josefin G (eller visst är det hon på denna bild, fast med mörkare hår?). Jag skymtade även Josefin på några bilder från Stockholms modevecka. Eller så var det någon annan jag såg, men kan det annars vara så att hon går och vinner allt, eller tyder det snarare på tvärtom..? Hm, en får se.

Oscars 2013 och lite annat

Ännu en Photo booth-bild så utsäkta "kvallen"

Får man vara lite ego, men visst är rött hår och kornblått en ganska snygg kombination..?

Snart vankas det förresten Oscarsgala. Tänk alla vackra kläder vi kommer att få avnjuta på den röda mattan och alla fina (och piniga) tacktal, och hur ska det förresten gå för Seth MacFarlane som är värd för det hela? Jag är skeptiskt, men mest eftersom jag inte är en fan av humorn i Family Guy. Nu på söndag smäller det i alla fall och jag håller tummarna supersuperhårt för svenska dokumentären Searching for Sugar Man.

måndag 18 februari 2013

Två animerade filmtips

Frankenweenie (2012)
Två animerade filmer avverkades i helgen. Först ut var Tim Burtons snygga Frankenweenie, en fin, men sorglig historia om en pojke och hans trogna följeslagare, hunden Sparky. Sparky går dessvärre bort i en olycka, vilket pojken har svårt att acceptera, men i skolan får pojken en idé till ett experiment så att Sparky kan väckas till liv igen. Experimentet lyckas, men med vissa konsekvenser. En fin, skruvad historia med snyftvarning.

Från filmen Röjar-Ralf, terapi för "TV-spelsondingar". Love it!

Den andra filmen vi såg var Röjar-Ralf, eller Wreck-It Ralph. Också en rolig och fin historia om en TV-spelsskurk, som är trött på att vara "the bad guy" och som bestämmer sig för att göra något åt det. Inte den grymmaste animerade filmen, med definitivt sevärd!

onsdag 13 februari 2013

BAFTA


Jag kollade precis in vinnarna från söndagens BAFTA-gala, ungefär den brittiska motsvarigheten till Oscars, och jag såg att svenska Searching for Sugar Man vann dokumentärkategorin. Otroligt roligt ju! Ännu en anledning till att ta ändan ur vagnen och kolla in den.


Fint var det på röda mattan också, t.ex. Marion Cotillards gula kreation.

tisdag 12 februari 2013

Vårkappa

Gillar stuket och mönstret på den här kappan från Zara och skulle nog kunna tänka mig att slå till på den, även om det kanske inte riktigt är "jag". Tror dock att vi två skulle trivas ihop.

fredag 8 februari 2013

Anna Karenina

Från filmen Anna Karenina med Keira Knightley

Hur fin var inte filmen Anna Karenina med Keira Knightley och svenska Alicia Vikander?! Det är  inte det bästa kostymdramat jag har sett, men annorlunda och vackert. Det jag tänkte på under hela filmen var hur bra man hade framhävt ljudet av de frasande balklänningarna och det dova klickandet av pärlshalsband som for runt när kvinnorna dansade i de överdådiga salarna. Ett litet otippat plus.

Biopremiär nästa fredag, men håll tillgodo med trailer här så länge.

onsdag 6 februari 2013

Vårinspiration

Chanel couture vår/sommar 2013 (bild: style.com)

Bjuder på fin, lite "gothig" vårinspiration från Chanel.

Annars, jo... satt och längtade efter våren igår och kunde inte hålla mig från att köpa dessa pumps på Zalandos rea. Blir nog nice till ett par jeans eller shorts i vår och i sommar, men innan vi välsignas med bättre underlag och väder får jag ha dem som inneskor och gå in dem på jobbet. Hoppas nu bara att de sitter bra!

måndag 4 februari 2013

Tips på en rysare

En "film still" från The Woman in Black

Igår tittade vi på rysaren The Woman in Black, originalet från 1989, och den var riktigt, riktigt bra. Istället för jobbiga hoppa-till-scener, som vi ser alltför ofta i dagens skräckisar, bjuds vi på en krypande, läskig stämning. Den nya versionen med Daniel Radcliffe var definitivt sevärd (och snygg), men originalet är så mycket när det gäller att få till den rätta, obehagliga stämningen.