onsdag 27 mars 2013

Nästa nedräkning - Games of Thrones

Daenerys (Emilia Clarke) i Game of Thrones (pic source)

Det är inte bara Mad Men som har en ny säsong på gång utan även Game of Thrones drar i gång snart. Den tredje säsongen startar redan nu på söndag i USA.

Tillägg: Läste precis att redan dagen efter, alltså den 1 april, börjar C More (series) att visa den tredje säsongen av Game of Thrones! Yay!

torsdag 21 mars 2013

Nedräkning - Mad Men säsong 6

Mad Men, Don och Peggy i slutet av femte säsongen (pic source)

Söndagen den 7 april börjar den sjätte säsongen av Mad Men. Visst har Mad Men tappat lite de senaste två säsongerna, men jag kan ändå inte låta bli att följa den. Jag ser fram emot kläderna, dramat och framförallt att få följa Peggy (Elisabeth Moss) och hennes karriärklättrande i den mansdominerande reklambranschen.

Lite 70-talsvibbar i nya Mad Men..?

onsdag 20 mars 2013

Lula

Lula, sommarnumret 2013

Apropå förra inlägget om vår- och sommarinspiration... Ett nytt nummer av tidningen Lula ska visst finnas ute och hur vackert är inte omslaget?! Jag har bara köpt tidningen en gång eftersom den var ganska dyr, men jag gillade den. Fulladdad med massor av fina, inspirerande bilder och annat bra innehåll. Innan jag eventuellt slår till på ett exemplar kan man ju låta sig inspireras av den fina hemsidan.

tisdag 19 mars 2013

I väntan på vår...

Utanför mitt jobbfönster imorse (Stadion skymtar till vänster)

...så sitter man här och kollar på vår- och sommarkläder och andra inspirerande bilder. Det gör mig inget att det kommer snö igen och att det är minusgrader i mitten/slutet av mars, liksom, visst är vi väl vana vid bakslag här och där innan den riktiga våren kommer?

fredag 15 mars 2013

Love Apple

Resultatet!

Igår hjälpte mamma mig att tona håret och det var nog den trevligaste hårfärgningen på länge för även Marie kom förbi och så drack vi vin och snackade medan mamma fixade med håret (det blev färgen Love Apple igen).

Idag är det fredag och utgång med girlsen står på schemat, wiiiiiii!

onsdag 13 mars 2013

& other stories - webshop!

& other stories (bild från rodeo.net)

Jag såg precis att & other stories redan har öppnat sin webshop. Alltså det finns huuuur mycket fint som helst och till helt ok priser. Det finns ett par ballerinskor med en liten klack som jag gärna skulle vilja klicka hem och en helt otroligt fin väska. Får se om man ska vänta till butiksöppningen nästa vecka istället, den 22 mars....

Tips på tecknat


En ny favoritserie i tecknat: Bob´s Burgers

Louise (hon med mössan med kaninöron), hon är bara så rolig och klockren! Kolla in klipp här och här.

måndag 11 mars 2013

Helgen

Jag i lördags, hej hej!

Måndag igen efter en fin helg. Fredagen spenderades hemma hos mamma och pappa där jag bjöds på god mat och vin. Lördagen började med klassikern, sconesfrukost, efterföljt av lunchfika på Viggan, middag (texas chili) på Saddle & Sabre och drinks på Taverna Brillo (Espresso Martini, mm-mm!). Och söndagen, ja den spenderades till stor del i soffläge.

fredag 8 mars 2013

Ritat



Ibland infaller sig inspirationen bara så där, t.ex. när man sitter på jobbet och paussurfar in på en blogg och ser en fin bild. Då är det bara att ta första bästa kollegieblock framför datorn och köra. Bilden ovan gjorde jag efter ett foto på Miriam från hennes blogg miriamskafferep.com. Ganska nöjd faktiskt!

torsdag 7 mars 2013

Conscious collection 2013


Vanessa Paradis för H&M

H&M:s nya Conscoius Collection frontas av vackra Vanessa Paradis, som kan skådas här i några drömlika klipp. Det här linnet skulle ju bara vara så fint till ett par shorts i sommar och dessa shorts skulle jag nog gärna vilja hitta en plats till i garderoben. I slutet av mars kommer kollektionen att finnas i butik och online.

onsdag 6 mars 2013

Sol, sol och sol!



Solen skiner och jag passade på att ta en promenad efter lunch och gick längs Valhallavägen och sedan tillbaka längs Karlagatan. Några snödroppar, som på bilden, har jag tyvärr inte skådat än, men jag har i alla fall sett några gröna skott längs husväggarna.

tisdag 5 mars 2013

The Master



Igår var jag som sagt på bio och såg The Master. Filmen är regisserad och skriven av Paul Thomas Anderson, som också ligger bakom grymma There Will be Blood med ännu mer grymma Daniel Day-Lewis.

The Master handlar i stort om den alkoholiserade krigsveteranen Freddie Quell (Joaquin Phoenix), som har svårt att anpassa sig till ett vanligt liv när han kommer hem efter andra världskriget. Freddie träffar av en slump den karismatiske Lancaster Dodd (Philip Seymour Hoffman), ledren för en rörelse (sekt), som tar Freddie under sina vingar.

Man sugs in i den obehagliga stämningen i filmen och det är verkligen skådespelarnas förtjänst. Joaquin Phoenix och Philip Seymour Hoffman är otroligt bra i sina roller.

Beroende på humör varierar denna film, för min del, mellan en stark trea och en fyra.

måndag 4 mars 2013

Biodags!

Det har varit en härlig, soft helg! Slapparkväll i fredags, en liten utflyktstur med bil till Uppsala i lördags, brädspelskväll med vänner samt söndagsfika med efterföljande fönstershopping.


Joaquin Phoenix i The Master (2012)

Ikväll blir det bio med Eriks pappa + fruga och vi tänkte köra på den Oscarsnominerade (för visst vann det inget?) The Master med Joaquin Phoenix. Jag får återkomma med en liten recension imorgon.

Men nu, back to work!

fredag 1 mars 2013

Vår snart?!

Bild från zara.com

Idag är det den 1 mars och även om vädret fortfarande är ganska vintrigt så känns det ändå som att vi står inför våren ganska snart. Bara för att markera detta faktum började jag använda min nya, lite tunnare jacka idag (ja, den på bilden). Ett kap måste jag säga, 559 kr på Zara.