tisdag 30 april 2013

Filmer man kan se om

De flesta har väl favoritfilmer som går att se om i princip hur många gånger som helst utan att man tröttnar? Eller några filmer man gärna plockar fram och slökollar på när man ligger hemma sjuk? Det behöver liksom inte vara Oscarsvinnarna utan kan vara sådana där lagombra filmer som oftast får tre av fem av kritikerna. Jag har ett gäng sådana filmer, t.ex. Interview with the Vampire, Dirty Dancing, Girls Just Want to Have Fun (grymt peppande "sjukfilm" med en ung Sarah Jessica Parker).


I helgen såg vi om tre filmer. Först ut var Apocalypto. Säga vad man vill om Mel Gibson, men Apocalypto är en suveränt bra film. I lördags blev det Big Fish och i söndags den tecknade, japanska Legender från Övärlden. Utav dessa tre är Apocalypto minst lika spännande andra gången man ser den, jag lovar!

onsdag 24 april 2013

Awkward säsong 3

Pic source

Säsong 3 av Awkward startade visst den 16 april. Här hänger man ju inte med alls! Anywhoo, för den som vill ha en lite mer skruvad tonårsserie rekommenderas Awkward med varm hand.

Django Unchained

Det är redan onsdag, vad hände?! Förkyld har man dock gått och blivit och jag som skrutit om hur läääängesedan det var jag va sjuk, så kanske rätt åt mig..?

Bildkälla
I helgen tittade vi förresten på grymma Django Unchained, Quentin Tarantinos senaste film. Jag tyckte den var jättebra och karaktärerna, särskilt bountyhuntern Dr. King Schultz (spelad av en favorit: Christoph Waltz), är underbara. Sedan älskar jag att man alltid kan lita på att the bad guys får vad de förtjänar i Tarantinos filmer.

fredag 19 april 2013

Fredag!


Hello, bjuder på en liten trött dagens ovan. Den syns ju knappt alls, men jag har alltså på mig
t-shirten nedan (från Weekday) med texten: "Always be yourself. Unless you can be a unicorn. Then always be a unicorn". Älskar den!
Bild från weekday.com


torsdag 18 april 2013

En lägesrapport om The Office

Jim (John Krasinsky) och Pam (..) pic source

Vi har haft en paus och inte riktigt hängt med i den sista säsongen av amerikanska The Office. Nu har vi kört i gång igen och de senaste två avsnitten har varit riktigt roliga, MEN alltså svackan mellan bästa paret Pam och Jim?! Jag blir ju på riktigt upprörd! Endast fyra avsnitt kvar, hur ska det gå?

måndag 15 april 2013

Tips på ännu en rysare - The Possession


Från The Possession (pic source)

Utan direkta förväntningar (filmen hade ju ganska låga 5,8 på IMDB) började jag och killen att kika på rysaren The Possession (2012). Filmen handlar i korthet om en 10-årig flicka som köper ett gammalt träskrin på en loppis, vilket innehåller en ond ande.

The Possession var mer spännande än läskig, vilket passar en chicken som jag. Bland det första som också slog mig var att skådespeleriet var överraskande bra (Natasha Calin, som spelar flickan och Jeffrey Dean Morgan, som spelar hennes pappa). Visst har filmen sina klyschor, men den har också något hyfsat nytt då den hämtar inspiration från en judisk folkmyt. Betyget blir i alla fall en stark trea.

torsdag 11 april 2013

Mad Men

Från Mad Men säsong 6

Så har man sett det första avsnittet av den nya säsongen av Mad Men och det var ett dubbelavsnitt, ett långt sådant (1 1/2 timme!). Jag vet inte riktigt vad jag tycker, det kändes så där, dock ska det tilläggas att jag var mycket, mycket trött när jag såg det och slumrade till ett par gånger. Även om avsnittet kändes så där så verkar säsongen fortfarande ha potential och jag kommer definitivt att bänka mig framför nästa avsnitt. Som jag skrev tidigare vill jag ju framför allt se hur det går för Peggy, som klättrar allt högre på karriärstegen i den mansdominerade reklambranschen.

måndag 8 april 2013

Filmtips - Svinalängorna

Från  Svinalängorna (bildkälla)

I helgen såg jag den svenska filmen Svinalängorna (2010). Filmen, som är baserad på boken med samma namn, handlar om Lena (Noomi Rapace) som konfronteras med minnen från sin trassliga barndom; uppväxt i ett miljonprogramsområde i Skåne med alkoholiserade föräldrar.

Svinalängorna var inget lyckopiller, men så gripande och välspelad (framför allt av Tehilla Blad, som spelar Lena som ung). Så, för den som är ute efter ett välgjort, verklighetsbaserat drama rekommenderas Svinalängorna med varm hand.

fredag 5 april 2013

På vill ha-listan just nu

Alltså klänningen! (pic source)

Jag har förälskat mig i en klänning från märket Free People (som har en hel del supersöta klänningar, men också en rad klänningar totally out of my style). Klänningen hittade jag på rean på nelly.se och finns den kvar när nästa lön kommer, ja, då slår jag till. Sedan har vi en seriebox som står högt upp på vill ha-listan och det är den kompletta boxen med bästa serien Friday Night Lights (875 pix på discshop.se). Att köpa eller att inte köpa....


Från Friday Night Lights

tisdag 2 april 2013

Påsken (och nyshoppat)

Jag och skymt av allt det nyshoppade

Påsken har passerat och långhelgen bjöd bl.a. på en filmkväll med tjejerna. Vi såg Argo, som verkligen var suveränt bra och förtjänar all bra kritik den har fått. Jag och Erik var vidare på en trevlig brädspelskväll med granngänget samt på en soft påskmiddag med brorsan + familj. Typ så.

Idag har förresten jag en nästan helt nyshoppad ensemble på mig. En fin HM-blus, som jag fick av mamma i påskpresent, en collegetröja från & other stories och ett par nya, svarta pjucks (sådana där sneakers med inbyggd kilklack, som finns med på denna bild från BikBok). Kan dock inte riktigt bestämma mig om skorna, fastän nu är de ju använda och kan inte lämnas tillbaka...