fredag 31 maj 2013

Shoppat!

På jobbet with ma new pants (inte så fin bakgrund dock)
Igår gick jag och mamma på stan och jag kom hem med de här leopardmönstrade jeansen (från MQ). Jag har gått och sneglat på dem i några veckor och nu när vi gick förbi dem igen så visade de sig vara på rean, win!

torsdag 30 maj 2013

Sommarens biopremiärer

The Minions i filmen Despicable Me
Snart är det sommar på riktigt och med sommaren kommer ett gäng biopremiärer. Här har vi ett liiiiitet urval av filmer jag ser fram emot:

  • Despicable Me 2 (eller Dumma mej 2), biopremiär 26 juni - Alltså jag älskade "the minions" i den första filmen och ser fram emot att få en stor dos till av dem i uppföljaren. Följande klipp rekommenderas!
  • World War Z, premiär 12 juli - Zombiethriller med Brad Pitt och Mireille Enos (från The Killing och Big Love). I trailern ser det mycket lovande ut.
  • The Wolverine, premiär 26 juli - Jag är en sucker för X Men-filmerna och kommer ju garanterat att kolla in även denna uppföljaren.
Det finns hur många fler biopremiärer som helst nu i sommar, checka in dem här.

fredag 24 maj 2013

Lite The Office och lite The Hunger Games

Så, vad har hänt sedan sist..? Jo, vi har t.ex. avverkat det allra sista avsnittet av amerikanska The Office. En jättebra slut på en helt underbart rolig serie som i princip höll hela vägen. Direkt efter vi hade sett det sista avsnittet pratade vi om att börja se om allt från början igen. Så bra är The Office!

Jennifer Lawrence som Katniss i Catching Fire
Apropå att se om saker. Jag håller på att läsa Catching Fire, den andra boken i serien om The Hunger Games. Vi såg The Hunger Games på bio förra året, men nu när jag läser den spännande andra delen är jag sugen på att se om den första filmen igen. Den andra filmen kommer först sent i höst och eftersom boken är tokspännande håller man ju på att längta ihjäl sig. En kort trailer hittas här.

fredag 17 maj 2013

Modet - Cannes 2013


Diane Kruger (pic source)
Alla dessa fina klänningar som hittills visats upp på röda mattor och fester i Cannes! Gillar verkligen Diane Krugers metalliska kreation (och den här) och den vita på Isla Fischer (fyi gift med Sacha Baron Cohen och medverkade i en australiensisk TV-serie jag följde för typ hundra år sedan; Paradise Beach). Kolla in fler bilder t.ex. här och här.

Isla Fischer (pic source)

onsdag 15 maj 2013

TV-tips (och ett filmtips)

Eden Lake (2008)

Kriminalserier, framförallt brittiska, brukar ju vara trevliga att spendera en TV-kväll framför och ikväll kl 21.00 börjar TV4 sända en ny omgång av Kommissarie Anna Travis. Huvudrollen spelas av Kelly Reilly och första gången jag såg henne var nog tillsammans med Michael Fassbender i den grymt spännande (men hemska) thrillern Eden Lake.

Cannes 2013

20-tal! Skulle kunna se The Great Gatsby bara för kostymens skull
Idag startar Cannes-festivalen och öppningsfilmen är Baz Luhrmann´s The Greate Gatsby med bl.a. Leonardo DiCaprio och Carey Mulligan. Jag tror för övrigt jag skulle vilja se gamla versionen från 1974 med Robert Redford innan jag ser den nya. Den filmen får nog helt enkelt bli nästa DVD-inköp.

tisdag 14 maj 2013

Musiktips!

She & Him med skivan Volume 3

Tredje albumet (Volume 3) med She & Him har precis släppts och skivan avnjutes as we speak. Fint och retropoppigt. Jag ska ta en till lyssning så får vi se, men än så länge är jag inte besviken.

onsdag 8 maj 2013

Fringe - finito!

Walter, Olivia och Peter i Fringe

I helgen avverkades det allra sista avsnittet av TV-serien Fringe, den om FBI-agenten Olivia, medhjälparen Peter (Joshua Jackson, ni vet Pacey i Dawson´s Creek) och Peters aningen galna pappa, vetenskapsmannen Walter, och om hur de löser fall med oförklarliga fenomen.

Fringe är en spännande serie med humor och charm, men nu är det alltså helt slut. Sista säsongerna var väl så där, men den ryckte upp sig rejält mot slutet. Jag ska inte säga så mycket men det var ett något abrubt slut, men än dock fint.

tisdag 7 maj 2013

Helgens shopping m.m.

Skor från Weekday (500 pix)
I lördags gick jag på stan med mamma och Marie och jag kom hem med pumpsen på bilden ovan (med prefekta klacken för en mes som jag) och en trekvartsärmad topp från H&M, denna. Nu får jag snart införa shoppingförbud eller så måste jag i alla fall rensa innan annat kan tryckas in i garderoberna.

Idag ska för övrigt den nya restaurangen Calexico´s testas. Mexikanskt vid Hornstulls strand. Ute känns det ju nästan sommar så jag ser fram emot en kall drink eller öl på uteserveringen.

fredag 3 maj 2013

Ny hårfärg!



För tre dagar sedan var jag till Hårgänget och färgade håret och jag återgick till en ordentligt röd färg igen denna gång, ja ni ser ju på bilden där jag och min cappuccino posar.