onsdag 3 augusti 2011

New York, New York

Jag uppe på "30 Rock" med utsikt mot Empire State Building

Bilden ovan är tagen uppe på Rockefeller Centers tak där man har härlig utsikt åt alla Manhattans håll och kanter. Den dagen hade vi för övrigt startat dagen med take away-frukost från Starbucks som vi tog med oss till Central Park, till samma plats vi brukade frukosthänga på när vi var i NYC för 2 år sedan.

Vad gjorde vi annars i the Big Apple? Jo, vi shoppade, besökte The Frick Collection (finfin konstsamling), festade med kompisar ett par kvällar och drack massor av Starbucks-lattar (när energin började ta slut blev det dock frappuccinos istället, sockerkick deluxe!). Vi tog också t-banan till Bronx Zoo även om vi inte gick in på Zoo:et eftersom att kön sträckte sig all världens väg, men vi såg det som en liten utflykt utanför Manhattan i alla fall, vilket var en upplevelse i sig.

Annat vi gjorde var att promenera över Williamsburg Bridge (vi betade ju av Brooklyn Bridge vid förra besöket) och efter bron tog vi höger mot Manhattan Bridge (för att ta den på tillbakavägen) och då passerade vi de judiska kvarteren, vilket var som att komma till en annan värld. Mycket intressant!

Vi promenerade verkligen massor den veckan, bl.a. från Chelsea, med en sväng upp på The High Lane, ända ner till sydspetsen (Battery Park). Det blev också promenerande i East och Greenwich Village, China Town samt i Little Italy.

Jag älskar verkligen New York och om ett par år får det nog bli en tripp dit igen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar