fredag 28 oktober 2011

Amélie

Av Michael Sowa
Jag började se om filmen Amélie från Montmartre med Erik här om dagen. Jag hade glömt hur himla underbar den filmen är, karaktärerna, handlingen, den mysiga musiken, allt! Jag älskar för övrigt målningen som hänger ovanför Amelies säng i filmen, målad av Michael Sowa.

Halloween

(2007)
Förra (eller var det förrförra) året kollade jag in rysaren Trick ´r Treat. Den är inte jätteläskig, men jag tyckte att filmen hade en bra stämning och jag kan definitivt rekommendera den så här i Halloweentider.

fredag 21 oktober 2011

Tröjköp m.m.

Önskelook från Sonia Rykiel (kan man få se ut så här till vintern, tack?!)
Reorna har dragit i gång och igår när jag och mamma gick på stan slog jag till på den här mysiga saken från Lindex (149 pix!).

Idag på lunchen blev det ingen shopping, men jag stack till Naturkompaniet och testade en Fjällräven-jacka inför vintersäsongen (det är den här modellen i svart eller rött som jag är intresserad av). Tyvärr såg nog xs:en lite stor ut, men enligt Fjällrävens hemsida ska det finnas xxs, å det blir till att leta vidare.

Idag är det fredag och det lutar åt hemmakväll framför The Office (som hittills fungerar riktigt bra utan Michael Scott, alltså Steve Carell) och eventuellt ett avsnitt Modern Family. Sedan får vi se om det kanske blir en film eller bara slökollande på teven.

onsdag 19 oktober 2011

Det rullar på

Weeds säsong 6
Jag funderar på att beställa Weeds säsong 6 från Amazon, den släpps ju aldrig i Sverige, inte ens en hint om releasedatum! Dålig stil alltså...

Annars? Jo, det rullar på. Igår avverkades bl.a. make over-avsnittet i Top Model 16, avsnittet man alltid går och längtar efter när det gäller just Top Model. Som vanligt var det det några som blev riktigt snygga i håret samt några som var missnöjda och grät (det var en som fick en hårförlängning som var hemsk, man ba, skämtar de?). Alltid lika roligt med göra om-teman, jag har t.ex. fastnat i make over-serien Plain Jane på MTV, som jag faktiskt kan rekommendera.

måndag 17 oktober 2011

Höstens eventuella jackinvestering m.m.

Fredagens besök på Viggbyholms stationskafé
Jag hittade en riktigt snygg jacka på G-Star Raw igår och den skulle självklart sitta riktigt bra, typiskt eftersom att den var ganska dyr. Jag ska ta mig en ordentlig funderade på om den kan vara värd en investering för höst/vinter-säsongen samt gå tillbaka med ett gäng tröjor på mig och känna efter en gång till.

Helgen spenderades annars mestadels i hemmakrokarna. Jag och Erik tog ledigt i fredags, vilket så klart var hur härligt som helst! Vi promenerade i det fina höstvädret, fikade, spontanbowlade och kollade på film. I lördags var vi på trevligt 25-årskalas där det bjöds på både smörgåstårta och thaimat. Efter kalaset tog jag och Erik oss vidare till hans mammas lantställe där vi intog en mycket god paltmiddag. Jeeez, när jag tänker efter blev det väldans mycket mat i lördags :D

tisdag 11 oktober 2011

Sons of Anarchy s04 och EM-kval

Sons of Anarchy säsong 4 (2011)
Två veckor tog det, sedan var jag klar med Sons of Anarchy säsong 3. Det var inte den bästa säsongen, men det slutade i alla fall bra. Nu har jag startat med den fjärde säsongen och första avsnittet var grymt. Fart och spänning direkt från start. Idag blir det dock inget Sons utan EM-kval i fotboll. Sverige ska ta sig an Holland och det är nog en måste vinna-match (utan Zlatan!). Spännande är bara förnamnet.

fredag 7 oktober 2011

Dexter säsong 6

Dexter säsong 6 (2011)
Första avsnittet av Dexter säsong 6, avverkat och klart! Jag är verkligen riktigt pepp på att en ny säsong har startat och jag gissar (hoppas) på att den här säsongen kommer att vara lika spännande som alla de andra. För alla säsonger har verkligen varit superspännande, mer eller mindre i alla fall.

Den som händelsevis har lyckats missa serien Dexter, gå och införskaffa första boxen pronto!

måndag 3 oktober 2011

Fina grejer

Klänning från Monki 400 kr
Undra, sa flundran, om den här klänningen från Monki skulle sitta bra? Jag gillar kombinationen rosa och beigt! Monki har för övrigt gått och skaffat sig en webshop, kolla in shoppen här.

Ny TV-serie och en gammal favorit

Christina Ricci i Pan Am (2011)
Det har dragit i gång en ny TV-serie i USA som heter Pan Am. Den utspelar sig på 60-talet och handlar om ett gäng flygvärdinnor (TV 3 kommer att sända det första avsnittet den 17 oktober).

Pan Am ser ut att vara minst lika snygg som Mad Men, men det återstår att se om den är lika bra.

Andra nyheter i serieväg är att det ska spelas in nya avsnitt av den tidigare nedlagda Arrested Development, en av de bästa komediserierna ever (det ska visst bli en film också). Längtar!

Hejsan

Hyfsat måndagspigg Linda
Oj, det är ju nästan en vecka sedan jag skrev något. Vad har hänt sedan dess, tja, inget speciellt direkt. Jag har som vanligt jobbat och tagit det lugnt hemma i TV-soffan. I lördags hade jag och Marie stora shoppingplaner, dock kom vi inte hem med något, men vi hann i alla fall med en god fika på Vurma (det härliga höstvädret bjöd t.o.m. på utesittarväder) och en mycket trevlig "after shopping-middag" med Marielle.

Igår tog jag en sväng i TäbyC med mamma och jag kom hem med en ljusgrå, lite längre finstickad tröja från HM (den sitter på idag med ett par svarta tights = myskläder a la jobbstyle).

Så, det var en liten sammanfattning av de senaste dagarna. Nu ska jag dricka upp min cappuccino innan den kallnar och fortsätta jobbandet. Hej då!