tisdag 3 april 2012

Drive och The Help


Som rubriken antyder har jag alltså sett filmerna Drive och The Help, två helt olika slags filmer, men mycket bra i sin respektive genre. Drive vinner så klart om jag bara får rekommendera en av filmerna.

Drive handlar kortfattat om en stuntförare som extraknäcker som förare åt maffian. Allt går dock snett när föraren ska hjälpa sin granne, som är i trubbel. Spänning på hög nivå, men varning för riktigt obehagliga våldsscener. Skådespeleriet (Ryan Gosling) och det mesta med Drive var grymt bra, se se se!!

The Help (eller Niceville, som den fick heta i Sverige) utspelar sig i den amerikanska södern på 60-talet. Skeeter (Emma Stone), en ung tjej med författardrömmar, bestämmer sig för att intervjua de svarta hembiträdena, som spenderar större delen av sina liv åt att arbeta hos de framstående, vita familjerna. Hembiträdenas skildringar blir underlaget för en bok, som bl.a. visar vilka orättvisor som fortfarande existerar i södern.

Jag gillade The Help, som bjöd på en hel del med skratt samt en och annan tår... kanske lite väl "amerikansk" ibland if you know what I mean, men inte alls så illa som det kan vara. Jag rekommenderar i alla fall The Help, men kanske mest för den som gillar feel good-drama.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar