onsdag 30 mars 2011

På önskelistan

Comme des Garcons Play i samarbete med Converse

Skulle inte säga nej tack till dessa (trodde aldrig att jag skulle bli en "sneakertjej") ;)

tisdag 29 mars 2011

The Chaser

The Chaser (2008)

Hej hopp! I lördags tittade jag och Erik på en riktigt bra koreansk thriller. Den hette The Chaser och handlade om en exsnut som "sadlat om" till hallick och vars tjejer försvinner en efter en. Hallicken, Joong-Ho, tror först att de har blivit sålda till någon annan och börjar leta efter dem, men märker att alla tjejer har haft telefonkontakt med en och samma kund precis innan de har försvunnit... och ja, sedan vill jag inte berätta mer för då kanske jag spojlar något.

Filmen var riktigt obehaglig, nästan lite för hemsk ibland, dock spännande och definitivt sevärd.

fredag 25 mars 2011

Morgonläsning

Keira Knightley i svenska ELLE nr 4 (ELLE UK March issue)

Jag läste nya ELLE till frukost imorse och fastnade i en intervju med designern m.m. Tom Ford. Tom verkar vara ganska speciell och intervjun var intressant samt innehöll fina bilder på Keira Knightley som fick modella hans nya kollektion (den första på 6 år).

Tom Fords regidebut, A Single Man, har jag haft på min lista över filmer jag vill se ganska länge nu... och vilken tur man har ibland, Canal+ har börjat visa den så nu har jag tidsinställt en inspelning (imorgon lördag). Yay!

Förresten, det är fredag!! :D

torsdag 24 mars 2011

Dokumentär

Women are heroes (2010)

Jag tänkte rekommendera en dokumentär jag tittar på just nu (jag brukar hinna titta på ca en kvart åt gången när jag sitter på tåget hem från jobbet). Den heter Women are Heroes och innehåller gripande intervjuer med kvinnor från olika delar av världen. Vissa av kvinnornas skildringar är riktigt hemska men de bjuder också på en del skratt. Trailer hittar ni här.

onsdag 23 mars 2011

Vår på riktigt!


Igår var det världens härligaste väder med massor (ja, typ i alla fall) plusgrader! Solen sken och den värme verkligen. På några soliga ställen har blommor börjat att titta fram, bl.a. söta, små snödroppar... Vår, baby! Vår!

Nu kan man ju verkligen börja klä sig lite mera vårigt, även om jag har tjuvstartat... men när jag kommer hem från jobbet idag ska jag banne mig plocka fram mina nya, röda Converse som jag köpte på Aruba. På fredag är det för övrigt lön, då blir det också till att börja se sig om efter våriga kläder. Vår... I love it! :)

måndag 21 mars 2011

Top Model-final!


Ikväll kl 20.00 är det dags för final i Top Model 15 (kl 19.00 visas tillbakablickar m.m.) och bilden ovan visar Ann, min favorit. Heja heja!

En dagens


Tadaaa, här kommer dagens photobooth!

I fredags tittade jag och Erik på en norsk, spännande film som hette The Troll Hunter, sug på den titeln! Den var faktiskt riktigt bra och får bli dagens filmtips :)

Nu jobb (men snart morgonfika)!

torsdag 17 mars 2011

Grönt

Keira Knightley i Atonement (2007)

Idag är det visst S:t Patrick´s Day och vi får se om man ska gå och ta sig en öl eller inte...

Bloggen får prydas av grönklädd Keira Knightley, här i Atonement eller Försoning som den heter på svenska (den måste jag för övrigt se om, även om den var ganska tung).

onsdag 16 mars 2011

Seriestart

Mamie Gummer och Zach Gilford i Off the Map (2011)

Ikväll (kl 21.55 på Kanal 5) startar den nya TV-serien Off the Map. Det är skaparna bakom Grey´s Anatomy som ligger bakom den och i rollistan hittar vi bl.a. Zach Gilford, från min favorit Friday Night Lights, samt Mamie Gummer, Meryl Streeps dotter.

Ikväll är det annars (förutom pilates) matlagningsteve som hägrar. Först har vi Halv åtta hos mig som följs av Sveriges mästerkock. Soft onsdag, love it!

Laters!

tisdag 15 mars 2011

På femman ikväll


Ikväll kl 21.00 fortsätter Kanal 5 att sända den sjunde säsongen av Desperate Housewives. Jag har inte följt hemmafruarna slaviskt, men serien är ofta jätterolig och av och till riktigt spännande. Här är förresten en ganska kul sammanfattning av säsongerna 1-6 :)

Kate

Kate Winslet i Vogue UK:s aprilnummer 2011 (foto: Mario Testino)

Nämen se där, Kate Winslet har en ny frippa!

Filmer jag för övrigt gillar med Kate är bl.a. Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Little Children, The Reader och den "gamla" Peter Jackson-pärlan Heavenly Creatures.

Det fick bli dagens filmtips, ciao!

måndag 14 mars 2011

På önskelistan

Top Shop (Graduation-kollektionen)

Ja tack till väskan!

Helgen

En scen från 2001: A Space Odyssey (1968)

Här kommer en helgsammanfattning, voilá!

Vi börjar med fredagen som bjöd på ett frisörbesök på salongen Sachajuan, trevlig ställe, samt tapas- och filmkväll hos Cissi. Vi lagade tapas, tittade på Bridget Jones Dagbok (hehe) och avslutade med roliga 80-talsvideor och andra skojiga youtube-klipp. Supertrevligt!

Lördagen bestod av en fika med bästa tjejgänget på Ett skafferi i Midsommarkransen som följdes av en scifi-kväll hos vänner. Vi tittade på 2001 - Ett rymdäventyr, som jag faktiskt aldrig har sett i sin helhet. Den var... seg. Men den där Hal (datorn på rymdskeppet) var ju riktigt obehaglig, vilket jag gillade. Vi hann med två rullar och den andra hette Colossus (1970). Jag slumrade till några gånger så att jag kanske inte är rätt person att uttala mig, men den var så där lite ogenomtänkt flummig och kul.

Igår kväll hann jag även att plöja igenom några serier. Det blev två avsnitt av Californication (säsong 4), ett avsnitt Big Love (s. 5) och ett avsnitt Nurse Jackie (s. 01). Så många bra serier och så lite tid... ;)

Nu jobba jobba! Hej då!

fredag 11 mars 2011

Snart helg, yay!

Emily Blunt, fotad av Michael Roberts för Vanity Fair (2009)

Jag hade tänkt skriva några rader om kvällens biopremiärer (The Fighter och The Adjustment Bureau) men jag orkar inte, sorry... men jag kan i alla fall lägga upp en bild på vackra Emily Blunt som spelar en av huvudrollerna i nämnda filmer.

Idag står det annars najsa grejer på schemat. Först ska jag till frissan och bättra på hårfärgen och sedan bär det av till Cissi för tjejhäng med film, drinkar och tapas. Inte så dumt va?!

Förresten, solen skiner! Superhärligt, men kan det inte ta och komma lite värme också (eller är det att begära lite för mycket)? Jag är för övrigt sjukt avis på föräldrarna som smiter iväg till Gran Canaria imorgon, fubbigt! ;)

onsdag 9 mars 2011

Onsdelionsdag

Dagens bild får bli den här snygga ensemblen från Zara (btw, webshoppen är öppen)

Hej hej! Vi startar med en kort recension av Nurse Jackie, första avsnittet. Jag fastnade faktiskt direkt. Edie Falco är grymt bra i sin roll och jag gillar hennes karaktär skarpt. Drama, lite skratt m.m. Det ska bli kul att kolla in resten.

Idag bär det annars av på internat med jobbet med destination Thoresta herrgård. I vanlig ordning blir det väl fokus kring maten... lunch, fika, middag, frukost, fika, lunch... och så lite konferens :D

Bye bye!

tisdag 8 mars 2011

Gårdagens inköp m.m.

Edie Falco i Nurse Jackie (2009)

Igår spontanköpte jag första säsongen av serien Nurse Jackie (199 pix på Åhléns). Jag hann dock inte titta på något avsnitt igår, men ikväll så hoppas jag kunna avverka i alla fall ett avsnitt. Nurse Jackie har fått riktigt bra kritik och vidare har Edie Falco blivit nominerad för bästa kvinnliga huvudroll i en dramaserie ett antal gånger (i alla fall Golden Globes om jag inte misstar mig).

Igår började jag och Erik också att titta på en ny (ja, ny för oss i alla fall) tv-serie, nämligen Band of Brothers (2001). Vi har gått och dragit på den ganska länge men aldrig varit riktigt sugna, men nu så... första avsnittet som vi har ca 10 minuter kvar på, var riktigt bra. Det var dock lite svårt att ta David Schvimmer (Vänner) på allvar, men efter ett tag så tyckte jag att han fungerade riktigt bra i sin roll.

Nu är det strax fika här på jobbet och det vankas semlor, hurra för fettisdagen!!

måndag 7 mars 2011

Måndag

Foto: Baron de Meyer (1920)

Och så tar vi och kör lite sommarinspiration (igen) :)

Det var nog allt i bloggväg för idag, hörs imorn!

fredag 4 mars 2011

Filmfredag

Kurt Russel i The Thing (1982)

Ikväll lutar det åt pizzamiddag intagandes framför den gamla Carpenterklassikern The Thing med Kurt Russel. Vi började titta på den i veckan (undertecknad har, hör och häpna, inte sett den), men vi däckade och beslöt oss för att titta klart på den i helgen. Den verkar spännande och jag gillar ju Kurtan, så den tror jag på.

Vidare har jag en oöppnad box med kostymdramarullar (en version av Jane Eyre m.fl.), som jag fick i födelsedagspresent, vilken jag tänker öppna om jag får tillfälle (dvs. om Erik somnar eller drar till TV-spelsrummet) ;)

Just det, ikväll har den kritikerrosade, Oscarsvinnande filmen Black Swan premiär på svenska biografer. Nu vet ni det!

Nu ska jag avsluta jobbandet lite smått och dra tidigare, adios!

onsdag 2 mars 2011

Bara en fin bild

Från vackra, underbara filmen Marie Antoinette (2006)

Jobbar och lyssnar på...



Just nu ingår bl.a. den här Lykke Li-låten i min spellista på jobbet. Jag gillar inte allt av Lykke Li men den här är riktigt nice, och by the way så är Fares Fares med i videon :)

Annars... Jo, det är onsdag, aka lillördag, och det jobbas på för fullt.

tisdag 1 mars 2011

Tips på rysare

The House of the Devil (2009)

I lördags såg vi The House of the Devil, en riktigt bra, krypande rysare med en lyckad 70/80-talsfeeling. Den handlar om en collegetjej som tar sig an ett barnvaktsjobb och mannen i familjen, som anställer henne, är riktigt desperat om att hon ska ta jobbet samt låter henne veta att det egentligen inte rör sig om att ett barn...äsch, jag ska inte försöka återberätta handlingen utan läs här istället.

Vädersnack

Vårkänslor a la japanska Vogue (2002), foto: Koto Bolofo

Jag är riktigt trött på allt snack om vädret, men jag måste sälla mig till resten av Sverige. JAG VILL HA VÅR NU! Den här vintern känns värre än någon annan (fast brukar vi inte alltid säga så, år efter år?). Och har jag förresten inte redan bloggat om vädret och just våren ganska mycket vid det här laget? Jo, det har jag, och jag kommer att fortsätta göra det och lägga upp vårinspirerande bilder, som en slags ljusterapi eller nåt...

Så är det med det, take it or leave it! ;)