fredag 27 juli 2012

Två tecknade, gamla favoriter

The Last Unicorn (1982)

The Last Unicorn är en favorit bland gamla tecknade filmer. Den handlar alltså om den sista, fria enhörningen, som får reda på att en ond kung har tillfångatagit alla de andra enhörningarna. Enhörningen slår följe med en trollkarl och de beger sig ut på jakt efter kungen och enhörningarna. Men det slutar inte där utan när de kommer fram till den onda kungens slott förvandlar trollkarlen enhörningen till en ung kvinna, som en förklädnad i och med att kungen annars skulle tillfångata henne. Så klart finns det en prins med i handlingen (den onda kungens son), som förälskar sig i den vackra kvinnan. Alltså lite knepigt, men romantiskt och spännande!

The Last Unicorn är ganska sorglig, men stundtals också riktigt rolig. Den är nog mer lämplig för ungdomar och vuxna än barn. Jag älskar för övrigt musiken och låtarna i filmen även om de är ganska cheesy. Jeff Bridges, Christopher Lee och Mia Farrow är några av skådisarna som gör rösterna. 


Sedan har vi den underbara, mysiga filmen The Secret of Nimh (Brisby och Nihms hemlighet). Den handlar om en liten åkermus, mamman Mrs Brisby, som ber de mystiska, intelligenta råttorna om hjälp med att flytta hennes hem på åkerfältet innan det förstörs av skördemaskinerna.

The Secret of Nimh är riktigt spännande och passar både vuxna och barn... Kom på att jag nog måste se om den igen, det var ett tag sedan och den är verkligen himla, himla bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar